Paylaş

İzmit Belediyesinin 5 gün boyunca kent genelinde çeşitli etkinlikler ve konserlerle kutladığı 30 Ağustos Zafer Bayramı büyük zaferin 98. yıl dönümünde “Dört X Dört” isimli ünlü rock grubunun performansıyla muhteşem bir final yaptı


İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet öncülüğünde kentte bir gün değil, tüm hafta boyunca zafer haftası olarak kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı tüm kentte coşkuyla kutlandı. İzmit Belediyesinin hazırladığı programlarla 5 gün boyunca birçok etkinliğe, sanat gösterilerine ve konsere ev sahipliği yapan İzmit’te büyük zaferin 98. yıl dönümünde muhteşem bir final gerçekleşti. 


YOĞUN KATILIM BÜYÜK COŞKU

30 Ağustos Zafer Haftası etkinliklerinin finalinde İzmit Kent Meydanı’nda gerçekleşen programa CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Tahsin Tarhan, İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, İYİ Parti İzmit İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz, çok sayıda STK temsilcisi ve vatandaşlar katıldı. Yoğun katılımın gerçekleştiği programda coşku büyük oldu.

 
ZAFER KORTEJİ KENTİ MİLLİ MARŞLARLA İNLETTİ


Zaferin 98. yıl dönümündeki etkinlikler ilk olarak bisiklet grubunun Yahya Kaptan’dan İzmit Belediye Meydanı’na gerçekleştirdiği tur ile start aldı. Belediye Meydanı’nda zafer kortejiyle bir araya gelinmesinin ardından zafer coşkusunu doyasıya yaşayan kalabalıkla birlikte etkinliklerin yapılacağı İzmit Kent Meydanı’na geçildi. Zafer korteji ellerinde Türk bayrakları ve milli marşlarla tüm kenti zafer coşkusuyla inletti. 


30 AĞUSTOS’U ZAFER HAFTASI OLARAK KUTLUYORUZ


İzmit Kent Meydanı’nda başlayan kortej öncesinde programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Biz geçen sene demiştik ki; ‘30 Ağustos’u bir gün değil, zafer haftası olarak kutlayacağız’ geçen sene dolu dolu kutladık. Bu sene pandemiye rağmen engellemelere rağmen 5 gün boyunca gerçekleştirdiğimiz programlarla zaferimizi kutluyoruz. Bu zafer bizim, bu zafer hepimizin” ifadelerinde bulundu. 


ONLAR BU ZAFERE İNANDI


Konuşmasında milli bayramları dolu dolu kutlamaya devam edeceklerinin mesajını veren Başkan Hürriyet, “Bu zaferi bizlere armağan eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anıyorum. Onlar bu zafere inandı sonra millet inandı ve bu zafer kazanıldı. Biz de onların yolundan yürüyoruz, onların yolunda yürümeye çalışıyoruz. Ben hepimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum ve nice zafer dolu bayramlar diliyorum” şeklinde konuştu. 


İZMİR’İN YOLU CUMHURİYETİN YOLUYDU


Ardından konuşan CHP Kocaeli Milletvekili ve PM üyesi Tahsin Tarhan, “Türkiye Cumhuriyeti tarihi açısından önemli bir günü yaşıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, 26 Ağustos 1922’de Büyük Taarruz’u başlattığında 5 gün içinde İzmir’e ineceklerini söylemişti. Fakat Atatürk ve arkadaşları 4 günde İzmir’e inerek düşmanı İzmir’den temizledi. İzmir’e inilen o yol cumhuriyetin yoluydu, o yol cumhuriyetin temellerinin atıldığı yoldu” şeklinde konuştu.


ATATÜRK’Ü VE SİLAH ARKADAŞLARINI UNUTMAYACAĞIZ


Konuşmalarına devam eden Tarhan, “Evet pandemi sürecinden geçiyoruz ama ne olursa olsun milli bayramlarımızı asla unutmayacağız. Pandemiye rağmen unutmayacağız. O gün ki iradeyi ortaya koyan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını unutmayacağız. 30 Ağustos Türk milletinin zaferidir. Allah o gün bu mücadeleyi gösteren Atatürk’e, silah arkadaşlarına ve kurtuluş kahramanlarına gani gani rahmet eylesin” dedi. 


KOCAELİ’NİN HER YERİNDE BU COŞKUYU YAŞAYACAĞIZ


Son olarak konuşan CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı ise, “Hepimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını canı gönülden kutluyorum. Gönül isterdi ki bu zafer coşkusunu Kocaeli’nin her yerinde yaşayalım. Ama inanın ki önümüzdeki dönemlerde Kocaeli’nin her yerinde bu coşkuyu yaşayacağız” ifadelerinde bulundu.


SAHNE İZMİT YİNE NEFES KESTİ


Yapılan konuşmaların ardından İzmit Belediyesi Kent Tiyatrosu ekibi tarafından sahnelenen “Kuvayi Milliye Destanı” isimli oyun alanda duygusal anlar yaşanmasına neden oldu. Tiyatro ekibinin sergilediği duygu dolu muhteşem performans seyirciler tarafından büyük beğeni aldı. Tiyatro gösterisinin ardından sahne alan Sahne İzmit Hak Dansları Topluluğu yine nefes kesti. Başkan Hürriyet öncülüğünde kurulan ve Enis Üstüntaş ile Meltem Öztürk yönetimindeki ekip birçok yöreye ait sergiledikleri oyunla birlikte hünerlerini gösterdi. 


DÖRT X DÖRT, İZMİT HALKINI MEST ETTİ 


Büyük bir heyecanla devam eden İzmit’te ki zafer coşkusu ‘Dört X Dört’ isimli ünlü rock grubunun konseriyle taçlandı. Vokalde Deniz Tuzcuoğlu, gitarda Alp Tiner, basgitarda Burhan Azemi ve davulda Burak Tozkoparan’dan oluşan grup seslendirdiği parçalarla İzmit halkını adeta mest etti. Ünlü rock grubunun oldukça sevilen Arada Bir, Aylar Geçer, Dün Gece ve bunun gibi birçok parçasını seslendirmesiyle 30 Ağustos zafer coşkusu tavan yaptı. Konserin ardından hep birlikte söylenen milli marşlarla İzmit Belediyesi, İzmit’te muhteşem bir 30 Ağustos Zafer Bayramı finaline imza attı.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.