Paylaş

1 Eylül’de sona eren av yasağının ardından denize açılan balıkçılar, Karşıyaka ve Ereğli’de bulunan hallerde renkli görüntüler oluşturdu

Balık halinde sezonun ilk düdüğü çaldı

Av yasağının kalkmasıyla birlikte “Vira Bismillah” diyerek denize açılan balıkçılar yeni sezonu umutla açtı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Karamürsel-Ereğli ve Başiskele-Karşıyaka’daki balık hallerinde sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan balık mezatı renkli görüntülere sahne oldu. İlk düdüğün çalması ile başlayan mezatta alıcılar en iyi balığı en uygun fiyata almak için yarıştı.

BALIKLAR MEZATA İNDİ

Yeni av sezonu hazırlıklarını tamamlayan ve okunan mevlid ve dualarla denize açılan balıkçılar, iskelelerde coşku ile karşılandı. İzmit Körfezi’ni geçerek Yalova açıklarında ağlarını denize bırakıp Marmara Denizi’nde gece boyunca avlanan balıkçılar, balıkların bir kısmını araçlarla bir kısmını da Ereğli iskelesine yanaşarak kasalarla mezata indirdi.

8 TEKNE DENİZE AÇILDI

Karamürsel ilçesinde yeni av sezonu hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, Ereğli sahilinde okunan mevlidin ardından sezonun bereketli geçmesi için dua ederek denize açıldı. Balıkçı barınağından 8 tekneyle denize açılan balıkçılar, gelişmiş sonar cihazlarıyla yaptıkları kontrollerin ardından ağlarını, avlanma yasağının sona erdiği saat 24.00’ten itibaren İzmit Körfezi’ni geçerek Yalova açıklarında denize bıraktı.

SEZONUN İLK AVI

Sezon açılışında balıkçıların ağına tekir, mezgit, istavrit, sardalya ve hamsi takıldı. İlk düdüğün çalınması ile Karşıyaka ve Ereğli balık hallerinde sezonun ilk mezatı başlatıldı. Sezonun ilk avı sonrası, istavritin kasası 200-250, sardalyanın kasası 200-250, hamsinin kasası 250-300, tekirin kasası 200, mezgitin kasası 160-170 liradan alıcı buldu.

TOPLAM 14 METREKARELİK ALAN

8 bin metrekarelik Karşıyaka Balık Hali’nde 12 dükkan ve 1 kafeterya hizmet veriyor. 6 bin metrekarelik Ereğli’de ise 8 adet dükkan ve yine 1 adet kafeterya bulunuyor. 8 adet tekne bakım ve yağ oranım alanı bulunan Ereğli ile Karşıyaka Balık Hali’nde vatandaşları güneşten ve olası yağmurdan koruyacak önlemler bulunuyor. Kameralar ile 24 saat kesintisiz güvenlik kontrolü yapılan hallerde koronavirüs önlemleri kapsamında sosyal mesafe ve hijyen kurallarına riayet edilecek.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.