Paylaş

Yunus Emre Kültür Merkezi içerisinde bulunan İzmit Belediyesi Kütüphanesi, 8 Eylül Salı günü saat 15.00’te gerçekleşecek olan tanıtım programında İzmitlilerle buluşuyor


Koronavirüs salgını sebebiyle tanıtımı ertelenen ancak dijital kaynakları ile hizmet vermeye devam eden İzmit Belediyesi Kütüphanesi, 8 Eylül Salı günü saat 15.00’te düzenlenecek olan tanıtım töreniyle İzmitlilerle buluşuyor. İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in katılımıyla gerçekleşecek olan tören, kokteyl ve müzik dinletisi eşliğinde yapılacak. Basılı ve dijital olarak yaklaşık 25 bin kitaplık dev arşiviyle hizmet verecek olan İzmit Belediyesi Kütüphanesi’nin tanıtım programı kütüphane turu etkinliği ile son bulacak.

KORONAVİRÜSE KARŞI ÖNLEMLER ALINDI

310 metrekare alan üzerinde hizmet verecek İzmit Belediyesi Kütüphanesi’nden, aynı anda 110 kullanıcı faydalanabiliyor. Ancak İzmit Belediyesi aldığı kararla pandemi sürecinde halk sağlığını ön planda tutarak, kütüphane içerisine aynı anda en fazla 25 kişiyi kabul edecek. Maskesi olmayan kişilere girişte ücretsiz maske temin edilecek. Kütüphanenin birçok noktasında konumlandırılan dezenfektanlar ile sosyal mesafe ikaz ve levhalarıyla koronavirüse karşı etkin korunma sağlanacak.


BİLGİYE ERİŞİMDE BÜYÜK KOLAYLIK


Binlerce basılı kaynağın dışında, içinde kullanıcılar için ayrılan 7 adet bilgisayar ile internet erişimini de sağlayan İzmit Belediyesi  Kütüphanesi; hem geleneksel hem de dijital kütüphane hizmeti sunuyor. Dil ve edebiyat, tarih, felsefe, psikoloji, hukuk, bilgisayar, çevre, kişisel gelişim, mühendislik ve teknoloji, ekonomi ve finans, tıp, işletme gibi 28 ana başlık altında binlerce kaynak bulunduran İzmit Belediyesi Kütüphanesi, farklı yaş ve gruplardan tüm kullanıcılar için bilgi ve hizmet sunuyor. Aynı kitaba eş zamanlı olarak çoklu erişim olanağı sağlayan kütüphane, bu sayede birçok kullanıcının rahatlıkla bilgiye ulaşmasına yardımcı oluyor.


ÜCRETSİZ ÜYELİK


Dijital ortamdaki binlerce kitaplık arşivi ile hizmete başlayan İzmit Belediyesi Kütüphanesi’ne erişmek için kutuphane.izmit.bel.tr internet adresinden üyelik işlemleri gerçekleştiriliyor. Kütüphaneye gelerek yaklaşık 25 bin basılı ve dijital kaynağa erişim sağlayabilecek olan öğrenciler ve tüm vatandaşlar, kütüphaneden hafta içi saat 08.30-17.30 arası yararlanabilecek. Kullanıcılar diledikleri kitabı, üyelik işlemlerinin ardından ücretsiz olarak evlerine götürebilecek.

KİTAP BAĞIŞI YAPILABİLECEK


Üyeler kütüphaneden 2 adet kitabı 15 gün süreyle ücretsiz olarak ödünç alabilecek, bir defaya mahsus 7 gün süre uzatımı yapabilecek. İzmit Belediyesi Kütüphanesi, özel ve tüzel kişilerden kütüphanenin amacı ve ilkelerine uygun kütüphane materyali (kitap, süreli yayın, görsel-işitsel kaynak vb.) bağış kabul ediyor. Kütüphanenin amacına uygun olup ve güncel bilgi içerse dahi, cilt bütünlüğü olmayan, cildi parçalanmış, kullanılamayacak derecede yıpranmış, sayfaları yırtık ve eksik olan bağışlarsa kabul edilmeyecek. 

NASIL ÜYE OLURUM?

Kütüphane üyeliği için; kutuphane.izmit.bel.tr adlı internet adresine girerek sol üst köşedeki imlece tıklayıp, üye ol ibaresini seçin. Çıkan üyelik formunu eksiksiz doldurun. Formun üstünde yer alan Kütüphane- T.C İzmit Belediyesi Kütüphanesi seçeneklerinden T.C İzmit Belediyesi Kütüphanesi’ni seçin ve en alttaki ‘Kaydet’ tuşuna tıklayın. ‘Kayıt işleminiz başarıyla gerçekleştirildi’ ibaresinin ekranda belirlemesinin ardından sayfanın sağ üst köşesinde yer alan ‘oturum aç’ sekmesine tıklayın.

E KİTAPLARA NASIL ULAŞIRIM?

Üye kayıt işleminde oluşturduğunuz bilgileri kullanarak dijital kütüphanede oturum açın. Çıkan sayfanın sol üst köşesinde yer alan imlece tıklayın. Bu bölümde ‘Aramalar’ kısmına tıklayarak ‘Katalog’ sekmesini seçin. Çıkan sayfanın sol orta bölümünde yer alan ‘Tümü’ sekmesinden ‘Tür’ alanını işaretleyin. Ardından yan taraftaki arama seçeneğinde ‘E-Kitap’ bölümünü seçerek arama tuşuna tıklayın. E-Kitap sekmesinin yanında bulunan işaretine tıklayarak ulaşmak istediğiniz eseri, ad, yazar, yayın evi gibi özelliklerine göre aratarak bulun. Çıkan eserin üzerine tıkladıktan sonra URL seçeneğini seçin. Çıkan sayfada ‘Tam metni’ görüntüle seçeneğinden e kitap okuma keyfine başlayabilirsiniz.

SAYFALAR HEYECANLA ARALANIYOR

Sanat, bilim ve teknolojiye verdiği önemle ön plana çıkan İzmit Belediyesi, 8 Eylül’de tanıtım programını gerçekleştirecek olduğu kütüphanesine tüm İzmitlileri bekliyor. Merak dolu ve öğrenmeye açık dimağların buluşacağı; sanat, edebiyat, bilim ve tarih gibi birçok alanda yazılmış eserlerin ücretsiz olarak servis edileceği kütüphane ile hem öğrenciler hem de vatandaşlar bilginin sayfalarını aralayacak. Yeni projelerinin de olduğunu açıklayan İzmit Belediyesi Kütüphane yönetimi, görme engelliler için de çalışmalar yürüteceklerini belirtti.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.