Paylaş

Toplantı yapıldı, tek tek tebliğ edildi ama yine uyulmayınca;

Körfez’de başıboş hayvanlar toplandı

Körfez Belediyesi, özellikle İlimtepe bölgesinde güvenliği tehlikeye atan başıboş hayvanları topladı. Daha önce tebligat edilmesine rağmen hayvanlarını boş bırakan yetiştiriciler, kesilen cezaları ödedikten sonra hayvanlarını alabilecek

Körfez Belediyesi, İlimtepe’de başıboş şekilde bırakılan hayvanlar yönelik çalışma başlattı. Geçtiğimiz yıl hayvan sahipleri ile meclis salonunda bir araya gelen Başkan Şener Söğüt, “Bu konuda ciddiyiz. Başıboş bıraktığınız hayvanlar özellikle trafikte kazalara sebep oluyor, vatandaşlarda huzursuzluk yaratıyor” demişti. Toplantı sonrası aynı görüntüler tekrarlanınca, zabıta ekipleri tek tek hayvan yetiştiricilerini ziyaret etti.

HAYVANLARA EL KOYULDU

Hayvan yetiştiricilerine uygulanacak cezai işlemleri tebliğ eden ekipler, bu konuda kararlı olduklarını belirtti. Dün de Zabıta Müdürlüğü ekipleri İlimtepe bölgesinde başıboş hayvanlara yönelik çalışma başlattı. Konut alanları içinde bulunan ve küpeli olan 10’a yakın hayvan Zabıta ekipleri tarafından bölgede oluşturulan alana götürüldü.

CEZASI İKİYE KATLANACAK

Hayvanların kulaklarında yer alan küpelerden hayvan sahiplerine ulaşılarak bilgi verildi. Hayvan sahipleri, uygulanan cezai işlemi belediyeye yatırdıktan sonra hayvanlarını teslim alabilecek. Yetiştiriciler aynı kabahati bir daha işlerse cezai işlem iki katılan çıkartacak ve artarak devam edecek.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.