Paylaş
Emek Partisi’nin yaptığı yazılı açıklamada, Devlet Bahçeli’nin TTB’yi hedef almasına tepki gösterildi, “Her türlü baskının daha da arttırılacağının Devlet Bahçeli ağzından itirafıdır” denildi.
Emek Partisi Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, TTB’yi hedef alan Devlet Bahçeli ile ilgili yaptığı açıklamada TTB’ye yönelik tehditlerin kabul edilemez olduğunu belirterek; “Bu sözler baskının daha da arttırılacağının Devlet Bahçeli ağzından itirafıdır” dedi.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Twitter hesabından salgınla mücadelenin en ön cephesinde mücadele eden hekimlerin örgütünü hedef aldığı sözler üzerine açıklama yapan Erkan, “Yedi aydır bilim insanlarının uyarılarını, bilim kurulunun önerilerini kulak ardı eden, koronavirüsle mücadeleyi maske, mesafe ve hijyenle sınırlayıp ekonominin çarkları dönsün diye ‘normal’ ilan eden iktidar ve ortağı suçlu bulma telaşında.  Vaka sayıları ve ölümlerin artması karşısında sorumluluğu halka yıkmaya çalışmak yetmedi, TTB hedefe konulmak isteniyor” dedi.

“52 SAĞLIK EMEKÇİSİNİN HAYATINI KAYBETMESİ UMURLARINDA DEĞİL”
Bugüne kadar 30 binden fazla sağlık emekçisinin enfekte olduğunu, 52 sağlık emekçisinin hayatını kaybettiğini fakat iktidarın umrunda olmadığını ifade eden Erkan şunları söyledi; “Yedi aydır başka önlemler alınmadığı gibi sağlık emekçilerinin taleplerini karşılamak için de hiçbir şey yapılmadı. Hayatlarının ve ailelerinin risk altında olması da uzun saatler çalışmaktan virüse daha dayanıksız hale gelmeleri de umurlarında olmadı. Çünkü kendileri, bürokratları, aileleri, çevreleri keyfe keder istedikleri zaman ve istedikleri kadar test olabiliyorlar, korunaklı mekanlarından halka mesafe dersi veriyorlar.”‘EVET, “YÖNETEMİYORSUNUZ, ÖLÜYOR, TÜKENİYORUZ”’
Gelinen aşamada salgının kontrol dışına çıktığının açıkça görüldüğünü ve açıklanan test, hasta, ölüm sayılarının kimseye inandırıcı gelmediğinin altını çizen Erkan; “‘Yönetemiyorsunuz, ölüyor, tükeniyoruz’ açıklaması sadece hekimlerin, sağlık emekçilerinin duygusu, düşüncesi değildir. Bu halktaki duygudur. Bu duygu fabrikalarda, işyerlerinde çalışanların duygusudur. Teste, filyasyon ekibine, ilaca, ambulansa ulaşamayanların, geç ulaşanların duygusudur. TTB bu duyguya tercüman olmuştur” dedi.

“İKTİDARIN KAR KÜREYİCİLİĞİ BAHÇELİ’YE DÜŞMÜŞTÜR”
TTB’nin bir hekim örgütü olarak başta üyelerinin, sağlık emekçilerinin ve halkın sağlığına sahip çıkmasından daha doğal bir şey olamayacağını vurgulayan Erkan şöyle devam etti; “Sağlık emekçilerinin, hekimlerin ölümüne dikkat çekmek, gerekli önlemlerin alınmasını istemek için siyah kurdele takmasını bile ‘haince bir tertip’ olarak nitelendirmek için izan duygusunun tamamen yitirilmiş olması gerekir. Aynı zamanda her türlü baskının daha da arttırılacağının Devlet Bahçeli ağzından itirafıdır. Barolara yaptıkları müdahaleye TTB ile devam etme isteğindeki iktidarın kar küreyiciliği Bahçeli’ye düşmüştür.”

“KAPATMA TEHDİDİNİ SAĞLIKÇILAR DA HALKIMIZ DA UNUTMAYACAK”
TTB’nin kapatılmasının ifade dahi edilmesinin, yöneticilerinin görevlerini ve sorumluluklarını yerine getirdikleri için soruşturmayla tehdit edilmelerinin kabul edilemez olduğunu belirten Erkan; “Pandemiyle mücadelede hekimlere hak ettikleri değeri göstermeyip örgütlerini kapatmaktan söz edenleri ne hekimler ne sağlık emekçileri ne de halkımız unutmayacaktır” dedi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.