Paylaş

 

 

Eylül Gaziler Günü Kartepe’de eski Kaymakamlık binası bahçesinde düzenlenen 19 törenle kutlandı. Kutlama törenine katılan Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız gurur kaynağımızdır.” dedi.

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 1921 yılında çıkan yasa ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü, Kartepe’de resmi törenlerle kutlandı.

 

ÇELENK KONULDU

 

19 Eylül Gaziler Günü töreni Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar, Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman ve Kartepe Muharip Gaziler Derneği tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konularak saygı duruşu ve istiklal marşı okunması ile gerçekleştirildi.

 

TÖRENLERLE KUTLANDI

 

Bu yıl 99’nci yıldönümü kutlanan 19 Eylül Gaziler Günü törenleri Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar, Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, STK temsilcileri, şehit ve gazi Vatanın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız gurur kaynağımızdır” ifadelerini kullandı.yakınlarının katılımıyla gerçekleşti.

 

ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZ KAHRAMANLARIMIZ

 

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Milletimiz, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs germiş; gerektiğinde canını vermekten çekinmeyip, milletimizin daima büyük zaferlere ulaşmasını, sağlamıştır.

 

 

 

 

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.