Paylaş

Vatandaşlar PTT şubesi talebini iletti; Başkan Söğüt telefonla görüştü, müjdeyi verdi. Ortak ATM için de adım atıldı. Başkan Söğüt, 400 dönümlük alanda hayata geçecek İlimtepe Millet Bahçesi’nin de bölgenin en büyüğü olacağını belirtti

İlimtepe için müjdeler peş peşe geldi

Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Halk Meclisi toplantıları İlimtepe ile devam etti. Pandemi süreci dolayısıyla halk meclisi toplantısının formatı değişmiş; sadece Muhtar, bölgenin meclis üyeleri ve birim müdürleri ile birlikte saha gezisi olarak gerçekleştirilmeye başlanmıştı. Bu kapsamda da Başkan Şener Söğüt önceki gün İlimtepe’de yerinde incelemelerde bulundu.

PTT ŞUBESİ GELİYOR

İlk olarak Mahalle Muhtarı Kazım Elmas ile bir araya gelen Başkan Söğüt, muhtarlık binasında genel bir değerlendirme aldı. Mahalle incelemesine ayrıca İYİ Parti Meclis Üyesi Reşat Sarı, Başkan Yardımcıları, birim müdürleri de katıldı. Muhtarlık binasında vatandaşların ATM ve PTT şubesi talepleri sonrası direk telefonla yetkililerle görüşen Başkan Söğüt, PTT şubesinin geleceğini ve bölgeye ortak ATM için de adım atıldığını belirtti.

SORUNLARI BİRLİKTE GİDERECEĞİZ

Başkan Söğüt daha sonra bölgede incelemelerde bulundu. 17 Ağustos İlkokulu’nu gezen Başkan Şener Söğüt, yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra Muhtar Kazım Elmas ile birlikte bölgede eksik görülen noktaları gezen Başkan Şener Söğüt, hemen yapılması gereken noktalarla ilgili olarak müdürlere talimat verdi ve çalışmaları başlattı. Başkan Söğüt, diğer talepler için de programa alınmasını istedi.

TOKİ KONUTLARI VE MİLLET BAHÇESİ

Vatandaşların park talepleri sonrasında da bölgede Kocaeli’nin en büyük millet bahçesinin hayata geçeceğini belirten Başkan Şener Söğüt, “İlimtepe gerçekten Körfez’in geleceği konumunda olan bir bölge. Şimdi TOKİ burada 1.500 konut yapacak. Hemen yanında da 400 dönümlük alanda Millet Bahçesi hayata geçireceğiz. Bu bölgenin en büyük millet bahçesi olacak.

BÜYÜKŞEHİRLE BİRLİKTE HAYATA GEÇİRİYORUZ

Seyir terası ile de o bölge adeta bir yaşam alanına dönüşecek. Körfezlinin nefes alabileceği, macera parkları gibi bölümlerle de çocuklarımızın hatta gençlerimizin güzelce vakit geçirebileceği alanlar oluşturacağız. Sadece bu bölge için değil, Körfez hatta Kocaeli için önemli bir alan oluşacak” ifadelerini kullandı.

PLANLAMAMIZI YAPIYORUZ

Ulaşım noktasında da yeni İlimtepe yolunun Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesinin yapıldığını ve kısa süre içerisinde ilk etap için çalışmaların başlayacağını belirten Başkan Söğüt, “Mevcut yollarımızda zaten sürekli bakım-onarım çalışmaları yapıyoruz. Kullanılmayan durumdaki eski yolda da düzenleme yaptık. Bölgenin ihtiyaçlarını biliyoruz ve ona göre planlarımızı yapıyoruz” dedi.

 

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.