Paylaş

Çayırova Belediyesinin senelerdir mahalleleri içinde öteki olarak gördüğü Cumhuriyet Mahallesi ,Sazlıdere Mevkiinde bulunan Tuzla Şifa mahallesi ile sınır komşusu olan TEM bağlantısı üzerinde ki mahallemizin 80 hanesi 500 kişilik nufüs bulunmaktadır. Üstüne üstelik verilen sözlerin, bir türlü çözülmeyen sorunların ardı arkası kesilmiyor .

Yapı kayıt belgesi, milli emlak ödemesi, yer ecmir bedelleri ödendiği halde tapuları verilmeyen işin içinde bakanlığı’nda olduğu Küçük Sanayi Sitesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi adı altında daha önce buraya proje yapılacağı vatandaşların mağdur edilmeyeceği söylendi. Eski Belediye Başkanı Şevki Demirci , dönemin Şehir Plancısı Zinnur Büyükgöz ile birlikte projeyi vatandaşlara anlatmışlardı.

Buradaki vatandaşların sorunları çözülecek ve buraya modern bir sanayi kurulacaktı tabi ki burası birilerinin ilgisini çekmiş olmalı ki vatandaşların tapuları sorunları arapsaçına döndü.

Ancak burada mahallenin sorunu dışında imar rantı söz konusu bu işin içinde bakanlıkta var. Bunu vatandaşlardan aldığımız duyumlar çerçevesinde söylüyoruz.

Mahalledeki yollar daha önce Şekerpınar Belde Belediyesi zamanında yapılmış bazı bölgelerde geçmiş dönemlerde Çayırova Belediyesi tarafından yama ve küçük onarımlar yapılmıştır.

Vatandaşlar alt yapı problemlerini kendi imkanları ile çözmek durumunda bırakılmışlar.

Mahalleli sorunlarını Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ve Belediye Başkan Yardımcısı Sn. Salih Palaz’a arz etmişler ne yazık ki buraya alt yapı verilmeyeceğini söylemişler.

 

İşte bu sorunlar

· Doğalgaz altyapısı yok

· Çocuklara oynama alanı yok

· Çöp kamyonu haftada bir geliyor.

· Çöp kokusu yoğun , harfiyat çöpleri buralara bırakılmış.

· Sanayi atık deresine çözüm üretilmesi gerekiyor atık kokusu var dere yatağı kenarinda

· İstinat duvarı , menfez yok , dere yatağı kenarında bulunan duvarlarda korkuluk yok

· Vatandaşların Çayırova’ya gitmek için kullandıkları köprü Çayırova’nın 7. harikası

· Okul olmadığı için sıkıntı yaşanıyor

· İnternet altyapısı olmadığı için sıkıntılar yaşanıyor.

· Elektrik ödemeleri İstanbul’a ait

· Su ödemeleri Kocaeli’ye ait

· Kanalizasyon yer yer yok olmadığı için kendi imkanlarıyla sorunu çözen aileler var yoğun yağış sonrası zaman zaman evleri su bastığı öğrenildi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.