Paylaş

Hereke Semt Polikliniğinin bu sene Mart ayından beri kapalı olduğuna dikkat çeken CHP Kocaeli Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Tahsin Tarhan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya yönelttiği bir dizi soruyla konuyu TBMM gündemine taşıdı. Tarhan’a göre, “Ortada büyük bir haksızlık var. Kocaeli’nde hiçbir poliklinik kapalı değilken sadece Hereke’de bu mağduriyet yaşanıyor. Vatandaşımız sağlık hizmetine ulaşamamakta. Adeta Hereke halkı cezalandırılıyor.”

Pandemi Koşullarında Sağlık Merkezi Kapatmak 

Bilindiği üzere Hereke yaklaşık 15 bin insanın yaşadığı Körfez ilçesine bağlı bir bölge. Kapatılan poliklinik de bölgenin en eski sağlık birimi. SSK Dispanseri 1958’de hizmete açılan Hereke semt polikliniğinin kapısına halka danışılmadan kilit vurulmuş. İlgili sağlık merkezinin pandemi koşullarına rağmen kapatıldığına dikkat çeken Tarhan sözlerine şu şekilde devam etti:

“Ne kusuru, ne eksiği vardı da kapatıldı bu semt polikliniği? Hereke’deki hiç kimse bu sorunun yanıtını bilmiyor. Bünyesinde dahili, kadın doğum, çocuk ve diş doktoru bulunduran, röntgen ve laboratuvar imkanı da olan bir sağlık kurumunu kapatanlara sesleniyorum. Hereke’ye bu kötülüğü niye yaptınız? Halkın yanı başında faaliyet gösteren 50 yıllık bir sağlık kurumunu salgın günlerinde kapatarak vatandaşın sağlığıyla oynamanın akılla izah edilir bir yanı var mı? Bu durum düzeltilmeli. Vatandaşımızın yaşadığı mağduriyeti gidermek için çaba göstermeye devam edeceğiz.”

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.