Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin risk altındaki çocuklara eğitim verdiği Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi öğrencileri meslek sahibi yapıyor.

Beyaz kalplerde hazırlandılar, uluslararası mesleki belge kazandılar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi, öğrencileri meslek sahibi yapıyor. Beyaz Kalplerde Elektrik Pano Montörlüğü kursunda eğitim gören 2 öğrenci Mesleki Yeterlilik Kurumu’nun açtığı sınavı kazanarak uluslararası geçerliliği olan belge almaya hak kazandılar.

MESLEK KURSLARI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi öğrencilerini meslek sahibi yapıyor. Risk grubundaki çocukların topluma kazandırılması için gayret sarf eden Büyükşehir Belediyesi, Beyaz Kalpler’de öğrencilere meslek kursları veriyor.

SEKTÖRÜN İSTEDİĞİ ARA ELEMAN

Elektrik Pano Montörlüğü, sektörde önemli bir ara eleman ihtiyacı olan mesleklerden. Büyükşehir Belediyesi de bu kapsamda önemli bir adım daha atarak baştan sona yenilenen atölyesi ile elektrik pano montörü yetiştirmek için çalışmalar yürütüyor. Merkezde, öğrencilerine teorik ve pratikte uygulamalı olarak toplamda bin 136 saat Elektrik Pano Montörlüğü eğitimi veriliyor. Elektrik panoları konusunda detaylı eğitimler alan öğrenciler, meslek sahibi oluyor.

ULUSLARARASI GEÇERLİ BELGE KAZANDILAR

Bu kapsamda Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim merkezinde eğitim gören öğrencilerden Muhammet İkbal Akın ve Berdan Üçgüler Mesleki Yeterlilik Kurumunun düzenlediği mesleki yeterlilik sınavına katıldı. Kamera önünde yapılan ve daha sonra üniversiteden gelen bir heyet tarafından incelenerek sonuçları açıklanan sınavda Muhammet İkbal Akın ve Berdan Üçgüler uluslararası geçerliliği olan belge almaya hak kazandılar.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.