Paylaş

Türk tiyatrosunun üstatlarından ünlü sanatçı Levent Kırca’nın aramızdan ayrılışının 5. yıl dönümünde İzmit Belediyesi, ‘İzmit Unutmaz’ etkinlikleri kapsamında Cumhuriyet Parkı Amfi Tiyatro’da skeçler ve söyleşiler ile Kırca’yı anacak

İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen ‘İzmit Unutmaz’ etkinliklerinin bu hafta konuğu 12 Ekim 2015’te aramızdan ayrılan, Türkiye’nin mizah ustası Levent Kırca oldu. Oyuncu, yazar, yönetmen ve bir dönemin efsanevi hiciv ustası Levent Kırca’yı, Olacak O Kadar programından derlenen skeçler ile anacak olan İzmitliler aynı zamanda kentin değerli tiyatrocuları ile de buluşarak unutulmaz bir söyleşi gecesine imza atacak. 12 Ekim Pazartesi günü saat 19.00’da Cumhuriyet Parkı Amfi Tiyatro’da gerçekleşecek olan anma etkinliğinde, Oyun İstasyonu Kurucusu/ Drama ve Tiyatro Eğitmeni Gülabi Turan ile Öğretim Görevlisi ve Yönetmen Kadir Yüksel konuk olarak geceye renk katacak. Eski günleri yâd etmek adına Amfi Tiyatro’da toplanacak olan sevenler, Kırca için kentin dört bir yanından etkinliğe katılacak.

CUMHURİYET’LE KALIN

Güldürürken düşündüren oyunculuğuyla tanınıp sevilen, Olacak O Kadar gibi bir devrin unutulmaz programıyla tüm Türkiye’nin tanıdığı, sarhoş taklitleri ile içki içen sürücülere dikkat çeken, toplumsal farkındalığı artıran rolleri ile iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batıran; Türk tiyatrosunun üstatlarından usta sanatçı Levent Kırca’nın aramızdan ayrılmadan önceki son sözleri ise şöyleydi; “Dik durun. Adil olun, sabırlı olun, enerjinizin sirayet etmesine müsaade edin. Daha iyi bir dünyada görüşmek ümidiyle… Atatürk’le kalın, Cumhuriyet’le kalın, hoşça kalın!”

LEVENT KIRCA KİMDİR?

Devlet sanatçısı olan Zeki Levent Kırca, 28 Eylül 1948’de Samsun’da doğdu. Kırca ilk kez Ankara Devlet Tiyatrosu’nda sahneye çıktığında tarihler 1964’ü gösteriyordu. Levent Kırca daha sonra Nasreddin Hoca Oyun Treni, Siz Olsaydınız Ne Yapardınız?, Bu Oyun Nasıl Oynanmalı?, Sağlık Olsun!, Ne Olur Ne Olmaz gibi TV dizilerinin yapımcılığını üstlendi. 1978’de Altınşehir adlı filmle sinemaya geçti. ‘Ne Olacak Şimdi?’ ve ‘Mavi Muammer’ adlı filmlerde oynadı. Hodri Meydan Topluluğu adlı Tiyatro Grubu’nu kurdu. Eski eşi Oya Başar ile birlikte ‘Güzel ve Çirkin’ ve ‘Sefiller’ adlı oyunları sergiledi. Üç Baba Hasan, Kadıncıklar adlı oyunları sergiledi. Yakın tarihimize damga vuran ve bir televizyon fenomenine dönüşen “Olacak O Kadar” ise Türkiye’de çok büyük kitleler tarafından beğeni ile izlendi. 1998’de Kültür Bakanlığı tarafından Devlet Sanatçısı unvanı verildi ve Nisan 2015’te bu unvan geri alındı. Levent Kırca’nın balmumu heykeli Rusya’da Saint Petersburg Balmumu Heykelleri Müzesi’nde sergilenmektedir.

 

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.