Paylaş

İzmit Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, Yahyakaptan Mahallesi’nde tedaviye ihtiyaç duyan sokak hayvanlarının tedavi ve parazit aşılarını Hayvan Ambulansı ile yerinde gerçekleştirdi

Geçtiğimiz hafta Kocaeli Üniversitesi Umuttepe yerleşkesindeki yardıma muhtaç köpeklerin bakımlarını ve tedavilerini yapan İzmit Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri Yahyakaptan Mahallesi’ndeki sokak köpekleri için de devreye girdi. Veteriner İşleri Müdürlüğü ile Kocaeli Doğa ve Hayvan Dostları Derneği (KOHAYDER) ortaklığında Yahyakaptan Mahallesi’nde yapılan uygulama ile tedaviye ihtiyaç duyan sokaktaki dostlarımızın Veteriner Hekim Mehmet Cengiz tarafından tek tek muayeneleri ve aşıları yapıldı.

PARAZİT AŞILARI YAPILDI

İzmit Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Dr. Mehmet Çetinkaya uygulama ile ilgili açıklama yaparak, “Mobil tedavi aracımızla Yahyakaptan’dayız. Burada KOHAYDER ile birlikte sokak hayvanlarımızın muayene ve tedavilerini yerinde gerçekleştiriyoruz. Veteriner hekimlerimiz alanda bulunan küpeli, kısırlaştırılmış ya da yavru sokak köpeklerini direk muayeneden geçiriyorlar. Muayene sonucunda nelere ihtiyaçları varsa bu yönde bir medikal tedavi yöntemi belirleyip devam ediyoruz. Şu anda köpeklerin parazit aşıları yapılıyor. Daha önce de dediğimiz gibi bu işlemi bütün Kocaeli’ye yayma çalışmalarımız devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.