Paylaş

Hemen her gün emek karşıtı, işçi düşmanı bir karara imza atan iktidar, bu kez de Soma ve Ermenekli maden işçilerinin Ankara’ya yürüyüşüne engel oldu.

Soma’da Uyar madencilik tarafından işten çıkarılan emekçi kardeşlerimizin yıllardır tazminatları ödenmiyor. Ermenekmadencilerinin yıllardır ödenmeyen ücret alacakları var. İktidardan cesaret alan patronları tarafından, işçilerin yerin metrelerce altında, gün yüzü görmeden çalışarak hak ettikleri ücretleri ödenmiyor. İşçilere kulağını tıkayan hükümete seslerini duyurmak için Ankara’ya yürümelerine izin verilmiyor.

Soma işçilerinin karşısına polis, Ermenek işçisinin karşısına jandarma dikildi, Ermenek’te işçilerin üzerine plastik mermi sıkıldı.

“Bizimle birlikte grev denilen olaylar ortadan kalktı, grevsiz bir toplum meydana getirdik” diyebilen, daha geçen hafta Petrol-İş Sendikası’nın grevini “milli güvenlik” gerekçesiyle erteleten Cumhurbaşkanına ve hükümetine Büyük Madenci Yürüyüşü’nü hatırlatıyoruz. Hem ekonomik hem de çalışma koşulları bakımından ölüm kalım savaşı verdiği bir çizgide duran maden işçisi, üretimden gelen gücüyle hakkını almaya muktedir olduğunu bir kez daha gösterecektir.

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu, Somalı, Ermenekli maden işçisinin yanındadır, onların mücadelesi bizim mücadelemizdir.

TGS Şube Başkanı

İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü

 

BANU TUNA

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.