Paylaş

İzmit Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin AB heyetleri İBB ev sahipliğinde bir araya geldi. İki heyet arasında İzmit Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasındaki muhtemel işbirliği konuları hakkında tavsiyelerde bulunuldu

İzmit Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin AB heyetleri bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. İBB ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediyesi AB İlişkileri Daire Başkanı Mehmet Alkanalka, birim müdürü Ali Doğanay, birim müdür yardımcısı Egemen Göksöz, İzmit Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Cemal Taki Şahan,  AR-GE ve Proje Geliştirme Birim Sorumlusu Veysel Arif Yüksel ve her iki belediyenin AB uzmanları hazır bulundu.

DEPREM KONUSU ÖN PLANA ALINDI

Yapılan görüşmelerde her iki kenti de yakından ilgilendiren deprem konusu başta olmak üzere enerji, ulaşım ve sosyal konularda fikir alışverişinde bulunuldu. İşbirliği için görüşülen konular arasında depremin önemine dikkat çekildi. Depremin konusunun öncelikli olduğu mutabık kalınan konuların başında geldi.

BAŞKAN HÜRRİYET SOSYAL İNOVASYON VE İSTİHDAM’A ÖNCELİK VERİYOR

Toplantıda konuşan İzmit Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Cemal Taki Şahan, “İzmit Belediyesi olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesinin AB projelerinde işbirliğine gitmeyi istiyoruz. İBB’nin deneyimlerinden ve networklerinden faydalanmak istiyoruz. Ayrıca İzmit Belediye Başkanımız Av. Fatma Kaplan Hürriyet sosyal inovasyon ve istihdam konularına öncelik veriyor. Bu konularda İBB ile ortak çalışmak istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

 

 

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.