Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasının korunması ve gelecek nesle aktarılması hususunda Yeşil Konak’ta müze çalışmalarına başlayan İzmit Belediyesi, 29 Ekim Perşembe günü Dünyanın en zengin Atatürk Müzesi’nin açılışını gerçekleştiriyor
‘Tarih Koridoru’ projesi kapsamında restore edilen Yeşil Konak içerisindeki Atatürk Müzesi’nin çalışmalarını tamamlayan İzmit Belediyesi, 29 Ekim Perşembe günü saat 14.00’te müzenin açılışını gerçekleştirecek. Dünyanın en zengin Atatürk Müzesi’nin açılış töreni ile İzmitliler, Eriş Ülger’in özel arşivinden ve koleksiyonundan Atatürk’e ait askeri ve sivil yaşamına dair fotoğraflar ile özel eşyalarına erişebilecek.
CUMHURİYET COŞKUSU HER YERDE
Cumhuriyetin coşkusunu tüm İzmit’te yaşayacak olan vatandaşlar, Atatürk Müzesi’nin açılışı ile birlikte, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün özel eşyaları ve fotoğraflarını diledikleri gibi inceleyebilecek. Restoresi tamamlanan Yeşil Konak içerisinde açılışı gerçekleşecek olan Atatürk Müzesi, 29 Ekim’de tüm İzmitlileri ziyarete bekliyor.
Köşe Yazarları
Anasayfa2022.06.30Bahçeçik Düşman İşgalinden Kurtuluşu Etkinlikleri Söyleşilerle Devam Ediyor
Anasayfa2022.06.30Körfez’de hurda araçlar tek tek toplandı
Anasayfa2022.06.30Bayan Yavuz, Bayram Öncesi Gönül Ziyaretlerine Başladı
Anasayfa2022.06.30“5 dakikanız var, vali gelsin yoksa kendimi aşağıya atarım” diyerek intihara kalkıştı