Paylaş

Nilüfer&Mikail Kalyoncu Çiftinin Dört çocuğundan biri olan Edanur ,Serpil Hacı Çiftinin Oğlu olan Osman Akçeken Tuzla Belediyesi Nikah Dairesinde sade bir törenle bekarlığa veda edip evliliğe ilk adımı attılar,

Serbest ticaret Tekstik işi ile uğraşan damat Osman Akçeken aslen Kayseri kökenli olup Pendik/İstanbul’da ikamet ediyor.Edanur Kalyoncu Muhasebe Meslek Yüksek Okulu mezunu olup aile şirketinde çalışıyordu.

Nikah Merasimine katılan önceki dönem İstanbul Milletvekilliği yapan Metin Külünk nikah şahitliği yaptı. Konuşmasına “Kızımıza ve oğlumuza güveniyoruz ve ALLAH cc bir yastıkta kocatsın milli manevi duygularla yaşamlarınızı idame ettirsin,

Rabbimizin bildirdiğine göre evlilik, eşler arasında kaynaşma, sevgi ve merhamet oluşturur.İyi bir evlilikte eşler birbirlerine en iyi yardımcı ve en iyi arkadaştır. Birbirinden ayrı kaldıklarında birbirine güvenmeleri, gözlerinin arkada kalmaması onların güçlerine güç katar.

Evlilik hayatının en önemli görevi, zorlukları kolaylaştıran, kederleri dağıtan, çalışma şevkini yenileyen, ümitsizlik, stres ve umutsuzluğa engel olan dinlenme ortamını sağlamasıdır.

Evliliğin verdiği huzur ile kişi, ahlaki yönden olgunlaşır. Bu sayede hayattaki karşılaşabileceği sorunların ekserisini halletmiş olur. İyi bir evlilik yapmış, mutlu âileler, Yüce Allah’ın tattırdığı bu hazzın âhirette de devam etmesini isterler.

Âyeti kerimede anlatılan evliliğin bir gayesi de “Allah’ın eşler arasında sevgi oluşturması”dır. Bu sevgi eşleri kapsadığı gibi âilelerini de kapsar. Aralarında sevgi ve merhamete dayalı bağlar kurulur. Ya da öyle olması gerekir.

Kadın da aynı şekilde sadece kocasına değil, kocasının akrabalarına da yakınlık duyar.. Böylece birbirini seven sayanların halkası oldukça genişler.Evlilik meyvesini verip çocuklar doğunca bu şefkat ve merhamet daha da artar.”diyerek sözlerini tamamladı.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.