Paylaş

İzmit’in yemek kültürünü Türkiye ve dünyaya tanıtmak amacıyla İzmit Belediyesi ve Uluslararası Gastronomi Federasyonu(UGEF) tarafından birincisi düzenlenen Gastro İzmit Festivali 21-25 Ekim tarihleri arasında İzmitlilerle buluştu. Festival kapsamında Türkiye’nin farklı şehirlerinden tanınmış şeflerin jürilik yaptığı yarışmalar gerçekleştirildi. AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı öğrencileri katıldıkları yarışmalarda aldıkları madalyalarla festivale damgasını vurdu.

AKV’nin genç aşçıları, yarışmalarda 7 altın, 5 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı. Ayrıca “En İyi Lise” kategorisinde de birinciliğe ulaşarak okul olarak altın madalya ve birincilik kupasını elde etti. Okul Müdürü Hüseyin Gürlagap’a birincilik kupasını veren UGEF Başkanı Mehmet Kaplan,  AKV’nin öğrencilerinin yaptıkları yemekler ve hazırladıkları tabaklar ile usta şefleri aratmadığını söyledi. Kaplan değerlendirmelerinde sadece lezzet,sunum ve hijyene dikkat etmediklerini belirterek “Bizim geleceğin şeflerinde görmek istediğimiz en önemli özellik ahlaki değerlerinin yüksek olması, festivalimizin son gününde hem ustaca yemekler yapan hem de hâl ve hareketleriyle örnek gençler olduğunu belli eden öğrencilerle tanışmaktan son derce memnunuz. Sizler geleceğin aşçılarısınız, ileride Türk mutfağını dünyaya tanıtacak olanlar sizlersiniz.” ifadelerini kullandı.

Ödül töreninden sonra öğrenciler, mutluluklarını öğretmenleri Lokman Karafil, Yasemin Demirkol, Şirin Gençkan ve Okul Müdürü Hüseyin Gürlagap ile paylaştılar.

Gençler Ekip Kategorisinde ve Bireysel Olarak Yarışan Yarışmacılar

12. Sınıflardan Sena Turan, Ayşen Sarı, Reya Aşkın’dan oluşan ekip birinci olarak altın madalya almaya hak kazandı.

11. Sınıf Öğrencileri Sude Kafa, Simge Sönmez, Sevda Kam’dan oluşan ekip birinci olarak altın madalya kazandı.

12. Sınıflardan Asude Büyükacar, Livanur Atasayar, Gülşah Garipoğlu oluşan ekip gümüş madalya aldı

12. Sınıflardan Berre İşci, Ceren Kurt, Berya Saykın oluşan ekip üçüncü olarak bronz madalya kazandı.

Bireysel olarak yarışan yarışmacılardan  Feyzanur Kuş altın, Senanur Erenkaya ve Livanur Atasaya  gümüş madalya kazandılar.

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.