Paylaş

Bir yakınlarında Covid 19 çıktığı için oğlu Cankut Uçur’ı Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne , gelini Elif Uçar’ı ise Körfez Devlet Hastanesi’ne Covid 19 testi için götüren Hatice Uçar;yapılan uygulamalara isyan etti. Test sonuçlarını bir türlü zamanında alamadıklarını belirten Uçar;aynı zamanda test sonucu çıkmadan gelini Elif Uçar’a sabah 8, akşam 8 olmak üzere ilaç tedavisibaşladıklarını, ancak test sonuçlarının negatif çıktığını söyledi. Hatice Uçar, “Böyle bir sağlık sistemi olamaz. Teşhis olmadan tedavi mu uygulanır. Benim gelinim zaten hasta. Covid 19 testi yaptırdık.Ancak sonuç çıkmadan sabah akşam ilk gün 8’er tane; ikinci gün 6’şar tane ilaç içmesi için ilaç verildi.

Bu ilaçları bir yakınımızın uyarısı ile hiç içmedik. Şu anda test sonuçları negatif. Yani benim gelinim ve oğlum hiç Covid’e yakalanmamışlardı. Covid 19 olmadan, ilaç içirmek nasıl bir sağlık anlayışı ile izah edilebilir’ dedi. Yapılan muameleden dolayı psikolojilerinin bozulduğunu belirten Hatice Uçar, ” Bu sorumlular hakkında acilen gerekli yasal işlemlerin başlatılması gerekir. Benim gelinim bu ilaçları kullansaydı; belki hayati tehlikesi söz konusu olacaktı. Sonuç çıkmadan nasıl ilaç verilebilir.’ dedi.

Sopalı hastanesinde ki hasta biriminde vazifeli görevlilerin kendilerine kötü davrandığını da söyleyen Uçar, “Sizi şikayet edeceğim. Neden telefonlara bakmıyorsunuz? dediğimde, istediğin yere şikayet et’dediler. Psikolojimizi bozdular’ dedi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.