Paylaş

CHP Kocaeli İl Örgütü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında İzmit Kültür Tepesi’nde tüm Cumhuriyet kahramanlarını Ata’nın huzurunda andı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Örgütü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Atanın huzuruna çıkarak parti çelengini takdim etti. CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Özgür Yıldızlı, İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Kocaeli İl Yönetim Kurulu üyeleri, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Zeki Karakadılar, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, CHP İzmit İlçe yönetimi ve partinin emektar isimleri katıldıkları, Kocaeli Valiliği tarafından düzenlenen resmi tören sonrasında İzmit Kültür Tepesi’nde Atatürk Anıtı’na parti çelengini sundu.

BAĞIMSIZLIĞIMIZIN SARSILMAZ TEMELİ

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Zeki Karakadılar’ın Atatürk Anıtı’na parti çelengini sunan isimler oldu. CHP’liler çelenk takdimi sonrasında Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizin tüm kahramanları için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu. Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Başkan Yıldızlı; “Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1919’da Samsun’da yaktığı Kurtuluş meşalesi, 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet’in ilanı ile milletimizin manda ve himayeyi ret ederek, kanıyla canıyla kazandığı bağımsızlığının sarsılmaz temeline dönüşmüştür” dedi.

SOSYAL MESAFELİ CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ

97 yıllık Cumhuriyet tarihi boyunca bağımsızlığı korumak için can veren tüm şehitlerimizi saygıyla andıklarını ifade eden Başkan Yıldızlı, “Cumhuriyetimizin yılmaz bekçileri olarak her koşulda, her yaşta ülkemizin ve milletimizin bağımsızlığının korunması için görev başındayız” dedi. Bu yıl ki 29 Ekim kutlamalarını pandemi sebebi ile sağlık tedbirlerine uyarak gerçekleştirdiklerini duyuran Başkan Yıldızlı, “Yarın saat 18.00’da Cumhuriyetin Yılmaz savunucuları olarak İzmit Merkez Bankası önünde buluşacak, sosyal mesafe kurullarını gözeterek İzmit Kent Meydanı’na kadar sürecek olan Cumhuriyet Yürüyüşü’nü gerçekleştireceğiz” diyerek tüm halkımıza çağrı da bulundu.

MEVLİD KANDİLİMİZ MÜBAREK OLSUN

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlik duyurusunun ardından bu akşam idrak edilecek olan Mevlid Kandili’ni de hatırlatan Başkan Yıldızlı, “İslam dininin temelinde yatan sevgi, barış ve hoşgörüyü dünyaya yaymak için Allah’ın elçisi olarak yeryüzünde görevlendirilen peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in doğumu vesilesi ile idrak ettiğimiz Mevlid Kandili’nin, tüm insanlığın iyiliğe yöneleceği bir uyanışa vesile olmasını temenni ediyorum. Mevlid kandiliniz mübarek olsun” ifadelerini kullandı.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.