Paylaş

AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Avrupa çapında bir akreditasyon ve destek hizmeti olan “Uluslararası Güvenli İnternet Sertifikası(eSafety Label) Etiketi” almak için başvuru sürecini başlatıyor.

“The eSafety Label(Uluslararası Güvenli İnternet Sertifikası” etiketi, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu, Avrupa’nın 34 ülkesinin eğitim bakanlıklarının üye olduğu “Avrupa Okul Ağı(European Schoolnet)” tarafından veriliyor. 2012 yılından bu yana verilen değerlendirme etiketinin amacı, başvuru yapan okullar ve öğrencileri internetin zararlarından korumak. Okulların kendi çevrim içi güvenlik altyapılarını, politikalarını ve uygulamalarını ulusal ve uluslararası standartlara göre gözden geçirmek imkânı buldukları başvuru sürecinin sonucunda elde edilen puana göre altın, gümüş ya da bronz etiket verilerek okulların güvenli internet kullanımı tescillenmiş oluyor.

AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin başvuru sürecini Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Arzu Yıldırım yürütüyor. Yıldırım, pandemiyle birlikte tüm dünyada başlayan uzaktan eğitim uygulamalarıyla, çevrimiçi teknolojiye güvenli erişimin  ne kadar önemli olduğunun yeniden hatırlandığını belirterek şunları söyledi: “Okulumuzun  çevrimiçi güvenlik(e-Güvenlik) politakası oluşturması ve tüm öğretmen, öğrenci ve velilerimizin bu konuda bilgilendirilerek internet ortamında uğrayabilecekleri zararlar ve karşılaşabilecekleri riskler konusunda farkındalıklarının artırılmasına önem veriyoruz. Bu nedenle tüm öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimize bu konuda eğitimler verdik. Uluslararası bir kuruluş tarafından geçerliği olan bir değerlendirme neticesinde elde edeceğimiz bir etiketin de okulumuza uluslararası platformlarda öncelik ve prestij kazandırmasını arzuluyoruz.”

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.