Paylaş

Kentin tüm noktalarını en ince ayrıntılarına kadar temizleyip dezenfekte ederek, yaşanılan pandemi sürecinde halka daha temiz bir çevre sunabilmek adına çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Akpınar Mahallesi Toki Konutları’nı kışa hazırladı

Geçtiğimiz hafta Şirintepe’den başlayan ve köyleri de kapsam alanı içine alarak devam edecek olan Sonbahara Veda Temizlik Seferberliği çalışmaları için kolları sıvayan İzmit Belediyesi ekipleri, Akpınar Mahallesi Toki Konutları’nda temizlik işlemlerine devam etti. Temizlik araçları yardımıyla kaldırımlar ve sokaklar süpürge makinasıyla süpürülürken, yollar köpüklü ve buharlı suyla yıkandı. Otların biçilmesi ve ilaçlama işlemlerini de gerçekleştiren İzmit Belediyesi ekipleri, çok sayıda personel ve ekipmanla Akpınar Mahallesi’ni tertemiz bir görünüme kavuşturdu.

TERTEMİZ BİR İZMİT İÇİN EL ELE

Yüz yüze eğitimin başladığı süreçte Akpınar Mahallesi Toki Konutları çevresinde bulunan okul yollarını da temizleyerek İzmit’in her köşesini sağlıklı bir kente dönüştüren İzmit Belediyesi ekipleri, tüm mahalleler ve köyler bitene dek çalışmaların tam gaz devam edeceğini belirtti. Kasım ayı sonuna doğru Temizlik Seferberliği işlemlerini tamamlayacağını belirten ekipler, tertemiz bir İzmit için vatandaşların da duyarlı olmasını rica etti. Çöp, moloz ve diğer atıkların gelişigüzel çıkarılıp atılmamasını, mutlaka poşet veyahut çuvallar içinde Temizlik İşleri Müdürlüğünün (0262) 331 80 55 nolu telefon hattından ekiplere haber verilmesi gerektiğini belirtti.

TIBBİ ATIKLARA DİKKAT

Ekipler, parklara, yeşil alanlara ve kamuya açık dinlenme-eğlence alanlarına kabuklu yemiş, izmarit vb. gibi çevreyi kirletecek çöplerin atılmamasını, özellikle yaşanılan pandemi süreci de dikkate alınarak tıbbi atıklarla kirletilmemesi hususunda vatandaşları hassas olmaya davet etti.

 

 

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.