Paylaş

İzmit Belediyesi, çevreci bir yönetim anlayışıyla atıkların yeniden değerlendirilmesi kapsamında “Sıfır Atık” ile ilgili projelerin geniş kitlelere ulaşması için ilçe sınırları içerisinde bulunan okullar arasında “Atık Toplama Yarışması” düzenliyor

Çevre koruma ve geri dönüşüm konularında örnek çalışmalara imza atan İzmit Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan okullar arasında yapılacak “Atık Toplama Yarışması” ile dereceye girecek okullara hediyeler dağıtacak. 15 Ekim 2020 tarihinde başlayan ve 28 Mayıs 2021 tarihine kadar devam edecek yarışma kapsamında dereceye giren ilk 3 okul, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde ödüllendirilecek. Ambalaj, atık pil, elektronik atık ve bitkisel yağ kategorilerinde düzenlenecek yarışma sonucu birinci olan okula dizüstü bilgisayar, 2. okula çok fonksiyonlu yazıcı, 3. okula ise 50 paket A4 fotokopi kağıdı verilecek.

HÜRRİYET, OKULLARI ZİYARET EDİYOR

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet de hem “Atık Toplama Yarışması” ile ilgili bilgi vermek hem de çevre kampanyalarına destekleri için A4 kağıdı hediye etmek için okulları ziyaret ediyor. Başkan Hürriyet, yarışmayla ilgili bilgi verdiği okul ziyaretleri kapsamında Şehit Alper Al Ortaokulu’na 90 paket, Zübeyde Hanım Kız Meslek ve Teknik Lisesi’ne 115 paket A4 fotokopi kağıdı ve Gültepe İlkokuluna bir adet çok fonksiyonlu renkli yazıcı ile 25 paket A4 fotokopi kağıdı hediye etti. Önümüzdeki süreçte ise çevre kampanyalarına destek veren okullara toplam 4.000 paket A4 fotokopi kağıdı dağıtılacak.

 

 

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.