Paylaş

İzmit doğumlu Şehit Havacı Pilot Üsteğmen Hasan Tanrıverdi, 1968 yılında görev uçuşu sırasında Samsun’un Kavak ilçesinde, uçağının düşmesi sonucu şehit olmuştu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Şehit Havacı Pilot Üsteğmen Hasan Tanrıverdi’yi anmak için Seka Park alanına yerleştirdiği F4 savaş uçağı yenileniyor.

ŞEHİDİN ADI YAŞATILIYOR

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 1968 yılında görev uçuşu sırasında Samsun’un Kavak ilçesinde, uçağının düşmesi sonucu şehit olan İzmit doğumlu Şehit Havacı Pilot Üsteğmen Hasan Tanrıverdi’nin ismini yaşatmak için 2007 yılında Sekapark alanı içerisindeki bir tepeye, şehidin adı verildi. Alana Eskişehir’den getirilen F-4 tipi savaş uçağı yerleştirilmişti.

UÇAK BAKIMA ALINDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Seka Park alanında bulunan uçağı bakıma aldı. F4 uçağının eksik ve zaman aşımından dolayı yıpranan parçalarının değişimi yapılacak. Uçağın tamiratı için 1. Hava Kuvveti Komutanlığı 1. Ana Jet Üs Komutanlığında görevli teknik işçilerinden destek alındı. Kocaeli’ne gelen işçiler uçağın hem onarımını hem de eksik parçalarının montajını yapıp boyama işini yapacak.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.