Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gölcük ilçesi Örcün Köyünde bulunan ve atıl durumda olan Sultan Baba Türbesinde çevre düzenlemesi yapıyor. Özellikle yaz aylarında vatandaşlar tarafından sıklıkla ziyaret edilen türbe, yenilendikten sonra vatandaşların güzel vakit geçirebilecekleri bir yer olacak.

ÇEVRE DÜZENLEMESİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Gölcük ilçesi Örcün Köyünde bulunan Osmanlı dönemine ait Sultan Baba Türbesi’nde çevre düzenlemesi için çalışma başlattı. Türbe ve çevresini kapsayan düzenleme çalışmaları kapsamında alan içerisinde mevcutta bulunan 15 adet oturma alanı söküldü. Oturma alanının yanı sıra parke döşeli yollar da yenilenmek üzere ekipler tarafından söküldü.

ENGELLİLERE UYGUN ÇALIŞMA

Alanda bulunan tuvaletler de Park ve Bahçeler ekiplerince onarıma alındı. Onarımın ardından alana engelli tuvaleti de eklenecek. Tüm park alanını kapsayan çalışmalar ile alanın engelli kullanımına uygun hale getirilmesi hedefleniyor.

BAKIM VE ONARIM

Sultan Baba Türbesi çevre düzenlemesi işi kapsamında alanda bulunan beton köprü de onarılacak. Köprünün güvenli hale getirilmesi için ahşap korkuluk yapılacak. Alan içerisinde yer alan çeşme de ekipler tarafından yeniden yapılacak. Ayrıca alanda yer alan mezarlığın bulunduğu kısımda yer alan korkuluklar da ekipler tarafından yenilenecek.

YÜRÜYÜŞ YOLLARI VE BANKLAR

Alan içerisinde yer alan yürüyüş ve bağlantı yollarına granit küptaş döşenecek. Park alanı içerisine uygun noktalara vatandaşların kullanımı için bank ve piknik masası yerleştirilecek. Aydınlatma tesisatı da ekipler tarafından yenilenecek.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.