Paylaş

10 GÜNLÜK SİGORTAN EKSİK DİYEREK MAAŞINI KESTİ, 143 BİN LİRA GERİYE DÖNÜK MAAŞINI TEKRAR İSTEDİ

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK),  2015 yılında emekli olan Yılmaz Kara isimli vatandaşın  ’10 günlük SGK primin eksik’  gerekçesiyle  emekli maaşını kesti; üstelik geriye dönük 67 aylık,  143 bin lira borç çıkararak, tahsil edilmesini istedi.

Kocaeli’nin Körfez İlçesi’nde yaşayan Yılmaz Kara isimli vatandaş, 2015 yılında SGK’ya emeklilik için dilekçe verdi. Yapılan incelemeler sonucunda emekli edildi. 5 yıldır emekli maaşı alan  Yılmaz Kara;  SGK’dan 5 ay önce kendisine bir tebligat karşısında şok oldu. Tebligatta ’10 gün primin eksik hesaplanmış. Yasal faizi ile sana ödenen 143 bin lirayı kuruma geri iade edin’ deniliyordu. Bu tebligat karşısında şoke uğrayan vatandaş, şimdi hukuk mücadelesi vermeye başladı. Maaşına güvenerek konut kredisi çeken mağdur vatandaş; şimdi konut kredisini dahi ödeyemiyor.

Yılmaz Kara, ” Ben inşaatçıyım. Çeşitli zamanlarda çeşitli firmalarda çalıştım. Sonra SGK’ya müracaat ettim ve 5 yıl önce emekli oldum. O günden bu güne kadarda maaş alıyordum. 5 ay önce, ’10 günlük pirimin eksik’ diyerek SGK benden 143 bin lira talepte bulundu. Böyle bir şey olabilir mi? Yanlışlık varsa; benim suçum ne? 4-5 aydır maaş verilmiyor. Mağdur oldum. Konut kredisi çekmiştim, onu ödeyemiyorum. Bizim çocuğumuz olmuyor; evlatlık için müracaat edecektik; bu hayalimizde suya düştü. Bizim mağdur olmamıza neden olan SGK’nın bu yanlışı düzeltmesini acilen istiyoruz. Yanlış yapan kimse o cezalandırılmalıdır.”dedi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.