Paylaş

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Bekirdere esnafı ile bir araya geldi. Programda konuşan Başkan Hürriyet, kurulacak olan Koordinasyon Merkezi ile esnafla ve vatandaşla daha sıkı bir iletişim ağı kurulacağını ve daha kaliteli ve hızlı hizmetin götürüleceğini belirtti

 

İzmit Belediyesi ve İzmit Kent Konseyi ortaklığında bugün Bekirdere esnafı Gülümse Kafe’de ağırlandı. Bekirdere bölgesinde yapılması planlanan çalışmalar ve esnafın taleplerinin konuşulduğu programa İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in yanı sıra İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, Meclis Üyeleri, muhtarlar, birim müdürleri ve çok sayıda esnaf katıldı. Esnafın yaşadığı problemleri ve bölgede yapılmasını istediği çalışmaları dinleyerek notlarını alan Başkan Hürriyet, kurulacak olan Koordinasyon Merkezi ile mahallelere çok daha kaliteli ve hızlı hizmetin götürüleceğini belirtti.

 

HALKLA BİRLİKTE YOL YÜRÜYORUZ

 

Esnafla sık sık bir araya gelen ve fikirlerini önemseyen İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet programda yaptığı konuşmada, “İzmit Belediyesi olarak olabildiğince halkın içerisinde, halkla birlikte, vatandaşın önerilerini dikkate alarak yol yürümeye gayret ediyoruz. Kent Konseyi ile ciddi bir işbirliği içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl kent merkezi esnafı ile gerçekleştirdiğimiz çalışmayı yarından itibaren benim de yaşadığım Bekirpaşa bölgesi için yapacağız” dedi.

 

BİZE YOL GÖSTERİCİ OLUN

 

Başkan Hürriyet konuşmasının devamında, “Bekirpaşa bölgesinde yaşanan sorunlar noktasında esnaflarımızın bize yol gösterici olmasını istiyoruz. Esnafımızın bizimle istişaresi, bizimle sürekli diyalog halinde olması, daha kaliteli hizmet gerçekleştirilmesi adına çok kıymetli. Bu şekilde aksayan işlere daha hızlı müdahale edebiliriz. Sizlerle yapacağımız işbirliğini siyaset ötesinde güçlü tutmaya çalışıyoruz. Bu işbirliğini hizmet temelinde güçlü tutmaya çalışıyoruz. Sorun sıkıntı yaşadığınızda müdürlerimizin ve personellerimizin müdahale edebilmesi, sizinle birlikte çözüm üretebilmesi bizim hizmet kalitemiz anlamında çok kıymetli” ifadelerini kullandı.

 

KENT ADINA BÜYÜK KAZANIM

 

Buluşmaları sık sık yapacaklarını belirten Başkan Hürriyet, “Tabii ki her şeyi anında görmem mümkün değil. Bunun için gözüm kulağım olacak ciddi iletişim kanallarına ihtiyacım var. Meclis üyelerimiz sürekli sahadalar ama siz esnaf kardeşlerimiz de birer meclis üyesi gibi kentin sorunlarına sahip çıkıp, kentin ihtiyaçları noktasında bize yol gösterici olursa kent adına büyük kazanım olur. Yapılan hizmetlere bir maliyet ayırıyoruz ve bu para benim değil sizlerin parası. Bu hizmetin en iyi, en kaliteli olması gerekiyor. Bu belediye herkesin belediyesi, biz de herkesin başkanı olacağız diye yola çıktık. Bu yolumuzda da tam gaz ilerliyoruz. Gerçekten hizmet anlamında var gücümüzle gece gündüz çalışıyoruz. Eksik kaldığımız yönleri de siz bize gösterirseniz biz de eksiğimizi daha iyi ve daha hızlı tamamlayabiliriz” şeklinde konuştu.

 

KOORDİNASYON MERKEZİMİZİ KURUYORUZ

 

Kurulacak olan koordinasyon merkezi ile ilgili bilgi veren Başkan Hürriyet, “Vatandaşımızın bir derdi, bir sıkıntısı olduğunda İzmit Belediyesinin kapısını çalma konusunda hiçbir çekince göstermesin istiyoruz. İzmit Belediyesinin evi olduğunu, bir yuvası olduğunu bilsin istiyoruz. Daha güçlü dayanışmayla, daha çok birliktelikle sorunlara daha hızlı müdahale edebilmek son zamanlarda üzerinde ciddi çalıştığımız konulardan biri. Yeni bir sisteme geçme çalışması yapıyoruz. Bir koordinasyon merkezi kurduk. Kaliteli hizmet noktasında eksikliklerimizi masaya yatırdık. Koordinasyon merkezi ile çok kısa sürede sistemi oturtmayı planlıyoruz. Bundan sonra vatandaşın bir talebi veya şikâyeti olduğunda kısa süre içerisinde dönüş yapacağız ve kendilerine bilgi vereceğiz. Vatandaşlarımız böylelikle tek bir noktadan bize ulaşabilecek. Vatandaşın talebi doğrultusunda yaptığımız çalışma tamamlandıktan sonra biz vatandaşımıza tekrar ulaşacağız ve memnuniyet durumunu soracağız. Koordinasyon merkezimiz ile birimlerimizin daha düzenli ve planlı şekilde çalışmasını hedefliyoruz” şeklinde konuşmasını sonlandırdı.

 

WHATSAPP GRUBU KURACAĞIZ

 

Programda konuşan İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, “Geçen yıl esnafımızla bir araya gelerek bir danışma toplantısı gerçekleştirmiştik. Bizim amacımız kendi lokasyonunda sevilen, sayılan, kanaat önderi olan yerleşik esnaflarımızla belediyemizi buluşturmaktı. Yarından itibaren belediye başkan yardımcılarımızın, birim müdürlerimizin ve esnaflarımızın bulunduğu bir whatsapp grubu kurarak iletişimimizi daha sağlıklı hale getireceğiz. Oraya atılan bir fotoğrafın içeriği görüldüğünde biz yerel yönetimler olarak soruna anında çözüm üreteceğiz” ifadelerini kullandı.

 

18 LOKASYON BELİRLEDİK

 

Esnafla iletişimin önemine vurgu yapan Başkan Erol, “Santral bölgesinden Yeşilova Tepeköy çıkışına kadar yaklaşık 18 lokasyon belirledik. Bu lokasyonlarda ticaret yapan esnaf arkadaşlarımızla bir araya geldik ve amacımızı anlattık. Bize inanan, bizi dinleyen ve bizle gönül bağı kuran tüm esnaf arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Çıkışta arkadaşlarımız sizlerden telefon numaralarınızı alacaklar ve yarın whatsapp grubumuzu kurarak çalışmaya başlayacağız” şeklinde konuştu.

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.