Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan İSU’nun genel kurulunda konuşan İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ünal Özmural, İSU’nun Erenler ve Tavşantepe bölgelerinde caddeyi toparlarsın diye koyduğu mazgalların su baskını ve sel tehlikesi oluşturduğunu ifade etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi meclisinin hemen ardından Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleşen İSU genel kurulunda İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ünal Özmural, Kocaeli ve İzmit’te ki birçok alt yapı ve üst yapı sorununa değindi. Özmural’ın dikkat çektiği konulardan biri ise Erenler ve Tavşantepe bölgelerinde İSU’nun yerleştirdiği mazgalların bölgeyi toparlamasının aksine bölgede su baskını ve sel tehlikesi oluşturduğu oldu.

ATIK SUYLA YAĞMUR SUYUNUN KARIŞMASI BÜYÜK PROBLEM

Konuşmasında atık suların yağmur sularıyla karıştığını ifade eden Özmural , “Kocaeli’nin büyük yatırımlara ihtiyacı varsa daha hala alınacak yol var demektir. Eksiklerimiz ciddi anlamda var. En büyük eksikliklerden birisi de atık suyla yağmur suyunun birbirine karışma durumu olduğunu ve Kocaeli’nin en büyük problemlerinden birisi olduğunu söylüyorum. Bunun karşılığında çok yağış olan dönemde arıtmaların şiştiğini ve kanalizasyon ile arıtma sularının karıştığını görüyoruz. Bununla ilgili bir takım yatırım kararları var. Umarım bu sorun en kısa sürede çözülür” şeklinde konuştu.

SU BASKINLARINA ŞAHİT OLDUK

Erenler ve Tavşantepe’deki mazgal sorununa değinen Özmural ,“Yapılan projelerde sahada gördüğüm konuları aktaracak olursam özellikle Erenler ve Tavşantepe bölgelerinde kolektör yapımlarında ana caddelerin üzerindeki mazgalların esasında su baskınlarına neden olduğunu saha çalışmalarında gördük. Dolayısıyla bakıldığı zaman oraya bir hizmet vermiyor. Zaten belirli bir eğimle su aşağı iniyor, buraya konulan mazgallarla birçok evde su basma olaylarıyla karşılaştık. Bu konulara dikkat edilmesi gerekiyor” dedi.

 

 

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.