Paylaş

Gönüllü Elçilerim Derneği, pandemi döneminde yeni hayata geçirdiği proje ile dezevantajlı ailelere ücretsiz diyetisyenlik hizmeti verecek

İzmit merkezli kurulan, ödüllü sivil toplum örgütü Gönül Elçilerim Derneği (TÜRGED), toplum sağlığı ile ilgili projelerinden ilki olan ücretsiz diyetisyenlik hizmetini hayata geçiriyor. Pandemi sürecini kapsamında gerekli önlemler alınarak hayata geçirilecek projeden, ücretli diyetisyenlik hizmeti alacak maddi güce sahip olmayan dezavantajlı vatandaşlar faydalanacak.

“DEĞİŞİMİN TEMELİNİ BESLENME İLE ATACAĞIZ ”

Dernek çatısı altında projeyi yürütecek olan Diyetisyen Beslenme Uzmanı Hatice Fulya Demirci proje ile ilgili yaptığı açıklamada pandemi sürecinde sağlıklı ve düzenli beslenmeye vurgu yaptı. Pandemi sürecinde dernek olarak dezavantajlı vatandaşlara ücretsiz bir şekilde diyetisyenlik hizmeti vereceklerini vurgulayan Demirci, “Sağlıklı beslenmenin psikolojisinden başlayarak, güçlü bağışıklık ve sağlıklı bir vücut ile hayatlarındaki her şeyin temelden pozitif anlamda değişip rayına oturacağını danışanlarımız ile birlikte deneyimleyeceğiz. Özellikle bu alana el atan kentin etkin sivil oluşumlarından biri haline gelen Gönül Elçilerim Derneğimiz ile pandemi sürecinde önceliğimiz dezavantajlı toplumun sağlığı olacaktır” dedi.

“SAĞLIKLI BESLENMEDE FARKINDALIK ÖNEMLİ ”

Derneğin dezavantajlı Toplumun sağlığı ile ilgili çalışmalara başlamasını değerlendiren Türkiye Diyetisyenler Derneği Kocaeli il başkanı Diyetisyen Ercan Kaplan ise, “Gönü Elçilerim’in Sağlıklı Beslenme ile ilgili bir alanda dezavantajlı vatandaşlara ücretsiz hizmet vermesi mutluluk verici. Sivil Toplum Kuruluşları, dünyada sağlığın ilk sıraya oturduğu bu günlerde farkındalık hizmetleri vermesi biz diyetisyenlere de güç veriyor. Sürecin her şamasında yanlarında olacağız. Kendilerine bu konuda teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“TEMİZLİK MASKE MESAFE YETMEZ, SAĞLIKLI BESLENME ŞART”

Dernek Başkanı Veysel Oti ise proje ile ilgili yaptığı bilgilendirmede şu ifadeleri kullandı: “Gönül Elçilerim olarak 2 yıldan bu yana yaptığımız faaliyetlerle içinde yaşadığımız kentte dezavantajlı vatandaşlarımıza dokunmaya, bizzat evlerinde mahallelerinde yaptığımız programlar ile yanlarında olup alan el ile veren eli arasında gönül elçisi olma misyonumuza hız kesmeden devam ediyoruz. Pandemi süreci ve yaşadığımız bazı olumsuzluklar bizi bir süre olsa da frenledi ama içimizdeki hizmet etme aşkını da perçinledi. Temizlik Maske Mesafe kurallarından da önce dikkat edilmesi gereken bir programı hayata geçirmenin mutluluğu içerisindeyiz.

“GEÇ KALMADAN BAŞLAMALARINI TAVSİYE EDİYORUZ”

Kendim sağlıkçı öğretmen olmam dolayısı ile çok önemsediğim, Toplum Sağlığı üzerinde gerçekleştireceğimiz faaliyetleri bir süredir planlıyorduk ve hayata geçirme kararı aldık. Bu süreçte vatandaşlarımıza, Özellikle diyetisyenle birlikte bir sağlıklı beslenme planı oluşturmanın hayatlarına katacakları pozitif etkileri göstermek istiyoruz. Bu farkındalıkla vatandaşlarımızı diyetisyenlere gidip sağlıklı beslenme süreçlerini geç kalmadan başlatmalarını da tavsiye ediyoruz. Ayrıca bizden ücretsiz yararlanmak isteyen dezavantajlı vatandaşlarımız 0534 636 91 11 telefon numarasından program sorumlumuz Ümmühan Yazıcı Gündoğdu hanıma ulaşabilirler” dedi.

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.