Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkan Vekili Gökhan Darcan 3 Aralık Uluslararası Engelliler Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Başkan Vekili Darcan açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Engelli vatandaşlarımızın toplumumuzda her alanda eşit bir vatandaş olarak hayatını sürdürebilmesinin önündeki tek engel, akıllarımızda yarattığımız tabulardır.

Engelli vatandaşlarımızın yaşadığı zorlukları anlayarak, yaşamın her alanında onları destekleyerek toplumumuzda gerekli farkındalığı oluşturmak hepimizin görevidir. Eğer her alanda bireylerin elinde olmayan sebeplerden oluşan farklılıklar tolere edilip eşitlik sağlanamıyorsa, bu toplumumuzun sağlıklı bir yapıya sahip olamadığını gösteren temel eksikliktir. Bireysel olarak özellikleri ne olursa olsun liyakatına uygun her vatandaşımız toplumsal yaşamda; aynı sürede aynı yolu kat edebilmeli, aynı iş yerinde aynı statü de aynı maaş ile çalışabilmeli, kamuya açık alanları aynı rahatlıkla kullanabilmelidir ki; o zaman toplumsal eksikliğimiz olmadığını söyleyebilelim. Bu eşitliği sağlamak, gerekli farkındalığı yaratmak için tüm vatandaşlarımızı duyarlı davet ediyoruz.”

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.