Paylaş

Vatani görevini yaparken Siirt’te PKK’lı hain terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen patlayıcının infilak etmesi sonrası 19 Ağustos 2015 yılında şehit düşen Emre Kaan Arlı’nın adını taşıyan Çayırova’da bulunan ‘Emre Kaan Arlı Parkı’ belediye tarafından sessiz-sedasız kaldırıldığı belirlendi.

Şehit Emre Kaan Arlı’nın ailesi; her yıl olduğu gibi bu yılda şahadetinin sene-i devriyesinde mevlid-i şerif okutmak amacıyla hazırlıklar yapıyordu. Bu program kapsamında şehidin isminin verildiği yerleri kurulacak bir ekran vasıtasıyla slayt şeklinde katılımcılara göstermek için çalışma başlatmışlardı. Şehidin isminin verildiği kurum ve yerlerden fotoğraf ve görüntü toplayan Şehidin ailesi; Çayırova’da bulunan ‘Emre Kaan Arlı Parkı’na gittikleri zaman büyük bir şok yaşadılar.

‘PARKIN YERİNDE YELLER ESİYOR’

Şehit Emre Kaan Arlı’nın babası Şaban Arlı, şehit oğlu Emre Kaan Arlı Parkı’nın kaldırılmasından dolayı üzüntüsünü dile getirerek tepki gösterdi. Şehidin babası Arlı, “Oğlum Emre Kaan Arlı’nın sene-i devriyesinde katılımcılara göstermek amacıyla; oğlumun adına açılan yerlerin fotoğrafı ile bir slayt gösterisi yapmak istedim. Bu amaçla Çayırova İlçesi’nde yaşayan kardeşimi. Oğlumun adını kurulmuş bulunan ‘Şehit Emre Kaan Arlı’  parkına, fotoğraf için gönderdim. Kardeşim parka gittiği zaman, parkın yerinde olmadığını gördü. Durumu öğrenmek amacıyla belediyeye gidiyor ve belediye başkan yardımcısı ile görüşüyor. Belediye Başkan Yardımcısına, ‘Şehit Emre Kaan Arlı Parkı’na ne oldu diye soruyor. Başkan yardımcısı, ‘Parkı kaldırdık, oradan yol geçti’ diye bilgi veriyor. Anlayacağınız park ortadan kaybolmuş durumdadır.” dedi.

‘ÇOK ÜZÜLDÜM’

Yapılan bu durum karşısında çok üzüldüklerini belirten Şehit Babası Şaban Arlı, “Oğlum şehit düştüğü zaman birçok belediye, bizim rızamız olmadan oğlumun ismini bir takım yerlere verdiler. Şimdi de hiçbir şekilde bilgimiz olmadan Çayırova Belediyesi oğlum adına kurulan parkı kaldırdığı gibi; hiçbir başka yere bile verme gereği duymadı. Bu bizi çok üzdü. Ailecek duruma üzüldük.” dedi.

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.