Paylaş
2021-2022 Eğitim Öğretim dönemi İstişare Toplantısı Vali Seddar Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi.
Valilik Akçakoca Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra, Vali Yardımcıları Ali Ada ve İsmail Gültekin, İlçe Kaymakamları, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri katıldı.
                                                                                    ***
Yeni Eğitim öğretim döneminin hayırlı olması temennisinde bulunarak sözlerine başlayan Vali Seddar Yavuz toplantıda yaptığı konuşmalarında; “Öncelikle 2021-2022 yılı eğitim öğretim yılının başlamasına yakın bir süre kala eğitim ve öğretim hazırlıklarının değerlendirilmesi, alınacak tedbirlerin bir kez daha gözden geçirilmesi, varsa eksiklik ve noksanlıkların giderilmesi amacıyla sizlerle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu vesileyle başta değerli Kaymakamlarımız olmak üzere bu alanda görev yapan ilçe milli eğitim müdürlerimize, okul müdürlerimize, geleceğimizin mimarı çok kıymetli öğretmenlerimize, velilerimize, aziz milletimize ve öğrencilerimize eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Hepinizin bildiği gibi eğitim ulusların dünyadaki seviyesini, özgürlüğünü, refahını ve bağımsızlığını belirleyen en önemli stratejik alanlardan bir tanesidir. Milletlerin varlığını sürdürmesi, inancını ve kültürünü kendisinden sonra gelen kuşaklara aktarması öneminin yanında aynı zamanda onurlu, haysiyetli ve bağımsız yaşamanın da en önemli araçlarından bir tanesidir.
                                                                                   ***
Bu nedenle eğitim sadece Milli Eğitim Bakanlığı’nın, okullarımızda görev yapan yöneticilerin ve öğretmenlerin değil, topyekün aziz milletimizin konusudur. Eğitim bu ülkede yaşayan 84 milyon insanın ilgi duyduğu, merak ettiği, sevindiği ya da üzüldüğü en önemli konulardan bir tanesidir. Çünkü bizim medeniyetimiz “Oku” ile başlar.  Ne kadar az okursak ne kadar geleceğimize az yatırım yaparsak o denli kendimizden vazgeçmiş oluruz. Biz iddiası olan, geçmişte imparatorluklar kurmuş, dünyadaki birkaç büyük milletten bir tanesiyiz. İslam medeniyetinin tartışmasız lideri ve önderiyiz. Bu topraklarda huzur içerisinde yaşamak, güven içerisinde varlığımızı sürdürmek istiyorsak, eğitim konularının detaylı şekilde ele alınması, incelenmesi, irdelenmesi ve tam bir seferberlik anlayışı içerisinde bu faaliyetin yürütülmesi kaçınılmazdır. Bugün yapacağımız toplantıda özellikle eğitim kurumlarımızın pandemi koşullarını da dikkate alarak alacağımız tedbirler ve aşılama faaliyetleri başta olmak üzere bugüne kadar gelmiş olduğumuz seviyeyi ve bundan sonra yapmamız gereken hususları da sizlerle istişare edeceğiz. Bu istişarenin sonucunda ortaya çıkabilecek sorunlar ve talepler süratle değerlendirilmek suretiyle ilimizin tüm imkanları seferber edilecek ve bu kısa süre içerisinde etkin tedbirler almak suretiyle geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın en iyi koşullarda eğitim almasının yolunu bulmuş olacağız.
                                                                                 ***
Bu vesileyle bugüne kadar katkı sunan ve emek veren tüm eğitim çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Özellikle meslektaşlarımızın pandemi dönemi dahil olmak üzere göstermiş olduğu performans, halkla ilişkiler ve ilimizde yürütülen tüm faaliyet ve yatırımlardaki gayretleri her türlü takdirin üzerindedir. Dolayısıyla çok kıymetli meslektaşlarıma, Kaymakamlarımıza ve Vali Yardımcılarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.
                                                                               ***
Aşılama Faaliyetlerinde Direnci, Tereddüttü, Soruları Olan Kesimlere Yönelik Olarak Sağlık Müdürlüğümüzde Kurmuş Olduğumuz Ekiplerle Bilgilendirme Çalışmaları Yürütüyoruz
Yeteri kadar aşı stokumuzun olduğunu vurgulayan Vali Yavuz; “Pandeminin aslında bir meydan okuma ve sınama olduğunu hep söylüyorduk. Pandemi aslında sadece bir sağlık sorunu olmayıp, bir güvenlik, ekonomik, sosyal ve psikolojik sorun olarak da karşımızda duruyor. Böylesine meydan okumalarda duruşunuz, vermiş olduğunuz tepkiler, almış olduğunuz tedbirler aslında milletlerin büyüklüğünü, organizasyonlarının zayıf ya da güçlü olduğunu gösteren en önemli göstergelerden bir tanesidir.
                                                                                  ***
Göreceli olarak güçlü gördüğünüz milletlerin ve devletlerin aslında o kadar dayanıklı olmadığını, buna mukabil daha zayıf ya da daha tartışmalı olduğunu düşündüğünüz toplumların bu konudaki direncinin daha yüksek olduğunu görmüş oluyoruz. Demek ki sınanmayan, test edilmeyen ve sadece geçmişe bakarak birtakım değerlendirmeler yapmanın da çok sağlıklı sonuçlar vermediğini görmüş oluyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde son 20 yılda devrim niteliğinde yapılan değişikliklerin, özellikle sağlık sistemi üzerinde çok önemli etkiler bıraktığını hepimiz gördük ve şahit olduk. Çok şükür ki yatak bulamayan ve tedavi olamayan hiçbir kardeşimizi görmüyoruz. Güçlü altyapısı, fedakar sağlık çalışanları ve tüm milletimizin bir seferberlik anlayışı içerisinde bu çalışmaya katılması bugün geldiğimiz noktayı bize gösteriyor.
                                                                                ***
Bugün dünyada aşılama konusunda ilk 7 ülkeden bir tanesiyiz. Elimizde yeteri kadar aşı stoku bulunmaktadır. Bu nedenle özellikle aşılama faaliyetlerinde direnci, tereddüttü, soruları olan kesimlere yönelik olarak Sağlık Müdürlüğümüzde kurmuş olduğumuz ekiplerle bilgilendirme çalışmaları yürütüyoruz. Eğer konu bilimi ilgilendiriyorsa ve o konuyla ilgili Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir bilim kurulu kurmuşsa, ben bilim kurulunun ifade ettiği görüşlere itibar eder ve onu uygularım. Eğer söz konusu inanç ise Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Büyük Atatürk’ün kurmuş olduğu Diyanet İşleri teşkilatımızda Din İşleri Yüksek Kurulumuz bulunuyor. Eğer söz konusu olan İslam dini ise Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulunun vermiş olduğu görüş ve kanaat benim için yeterlidir. Bu nedenle Kocaelili kardeşlerimizden aşı konusundaki hassasiyetlerini artırmalarını, özellikle eğitim öğretim faaliyetlerinin kesintiye uğramamasını, yavrularımızın daha fazla eğitim öğretim faaliyetlerinin dışında olmamasını, yüz yüze eğitimin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi bakımından başta okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve aşı tanımlanan evlatlarımızın da aşılanması konusunda daha titiz davranmalarını istirham ediyoruz.”
                                                                               ***
Kocaeli İlinde Yapmış Olduğumuz Faaliyetler, Almış Olduğumuz Tedbirler, Sahadaki Uygulamalar Son Derece Başarılı Sonuçlar Vermiştir
Pandemi döneminde Sosyal Vefa Destek Gruplarının çok aktif çalıştığını belirten Vali Yavuz; “Elbette farklı görüşler ve düşünceler oluşabilecektir. Ancak evlere kapanmanın neye mal olduğunu hepimiz gördük ve yaşadık. Pandemiyle yaşamayı ve onunla yaşarken kendimizi korumayı, diğer taraftan hayatı olumsuz etkileyebilecek alanların da bertaraf edilmesi konusundaki hassasiyetimizi bir kez daha hatırlatıyoruz. Şu ana kadar Kocaeli ilinde yapmış olduğumuz faaliyetler, almış olduğumuz tedbirler, sahadaki uygulamalar son derece başarılı sonuçlar vermiştir. Bu vesileyle bu görevlerin ifasında görev alan başta Kaymakamlarımız olmak üzere Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, bölge müdürlerimiz, il müdürlerimiz, tüm kamu çalışanlarımız ve sahada bulunan tüm kardeşlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Özellikle Sosyal Destek Vefa Gruplarının icra etmiş olduğu fonksiyon açıkçası medeniyetimize yakışan bir yaklaşım olmuştur. Halen Vefa Sosyal Destek Grupları aktif olup, eskisine göre daha az olsa da yoğun bir çalışma gerçekleştirmektedirler.  Evde Sağlık Hizmeti, Evde Bakım Hizmeti ve Vefa Sosyal Destek Gruplarının yapmış olduğu faaliyetler 1,5 milyonu aşmıştır. Böylesine büyük bir başarı hikayesi yazan çalışma arkadaşlarıma minnet ve şükran duygularımı ifade ediyorum. Ayrıca hiçbir kamu görevi bulunmadığı halde sahada çalışan gönüllülerimize de teşekkür ediyorum. Medeniyetimize ve milletimize yakışan bir tavır sergileyen herkesi tebrik ediyor, kutluyorum.
                                                                                  *** 
Pandemi ile mücadelemizde iş dünyamızın da önemli katkıları oldu. Araç tahsisinden tutun diğer alanlara kadar, iş dünyamız da OSB’lerimiz de çeşitli düzeyde bize katkılar sundular. Büyükşehir Belediyemizin özellikle araç ve şoför takviyesi ve bunun dışında bazı ekipmanların alınması konusunda ki yardımları da her türlü takdirin üzerindedir. 
                                                                                  ***
İhracat Rakamlarımız Cumhuriyet Tarihinin En Yüksek Rakamlarına Doğru Koşuyor
Kocaeli’deki işsizlik rakamlarının da düştüğünü belirten Vali Yavuz; “Kısacası şehrimiz bütünleşmiş, bütün unsurlarıyla sahaya çıkmış ve bu mücadeledeki yerini almıştır. Bu mücadelede bizimle yol yürüyen tüm arkadaşlarımıza minnet ve şükran borçluyuz. Her gün 730 bin kişinin işe gittiği, çalıştığı bir şehirde bugün itibariyle ihracat rakamlarımız Cumhuriyet tarihinin en yüksek rakamlarına doğru koşuyor. İş insanlarımız özellikle sipariş yetiştirmede dahi sorun yaşıyor, konteyner bulmakta zorluk çekiyorlar. Evvelden ihracat yapamıyoruz diye şikayet ederken şu anda ihracat rakamlarımız çok yüksek düzeyde. Kocaeli’deki işsizlik rakamları inanılmaz boyutta düşüyor. Bu da Kocaeli ekonomisinin Türkiye ekonomisine katkısını gösteriyor. Bu gelişmeler 2021 yılı sonu itibariyle yeni bir rekora ulaşacağımızı da gösteriyor. İnşallah bu yıl evlatlarımızı daha iyi yetiştirir, onlarla yüz yüze eğitimi daha iyi gerçekleştirir ve verimli bir yıl olmasını sağlarız.” diyen Vali Seddar Yavuz, 2021-2022 eğitim öğretim yılının hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.
                                                                                  ***
Vali Seddar Yavuz’un konuşmalarının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen ve İl Sağlık Müdürü op. Dr. Yüksel Pehlevan birer sunum gerçekleştirdiler. Vali Seddar Yavuz, toplantıya katılan ilçe Kaymakamları ve ilgili kurum müdürleri ile eğitim ve öğretim hazırlıklarının değerlendirerek, istişarelerde bulundu.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.