Paylaş

Kemal Okur kardeşim ‘Ünlü için de soruşturma istediniz mi?’

MHP İlçe Başkanı Kemal Okur’un İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet için soruşturma yapılmasını istemesi üzerine Hürriyet’in basın danışmanı Cem Şakoğlu bir açıklama yayınladı. Şakoğlu açıklamasında ‘Aynı soruşturmayı eski il başkanınız için de istediniz mi?’ dedi. Şakoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü;

Hürriyet’in kazanması meğer ne çok insanın zoruna gitmiş

Son günlerde kentin gündeminden düşmeyen isim İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet. Meğer ne çok seveni varmış. 15-16 yıl sonra kaybedilen, İzmit insanının tercihi ve teveccühü ile Fatma Kaplan Hürriyet tarafından kazanılan İzmit Belediyesi meğer ne çok insanın zoruna gitmiş. Kentte başka gündem kalmamış gibi partili partisiz herkes Fatma Kaplan Hürriyet üzerinden prim yapma hevesine düşmüş. Buna söyleyecek çok güzel bir atasözümüz vardır ‘Meyve veren ağaç taşlanır’ ya da bu gibi durumlar için biz deriz ki ‘Kedi yetişemediği ciğere mundar dermiş’

Kemal Okur tavrını ve tarzını daha ilk günden koydu

Milliyetçi Hareket Partisi İzmit İlçe Başkanlığına yeni atanan Kemal Okur kardeşimizde gündeme gelme ya da gündemde kalma projesini Fatma Hanım üzerinden yapmaya çalışmış. Daha ilk toplantısında İzmit Belediyesini geri almak üzerinden yaptığı bir konuşmayla tavrını ve tarzını ortaya koymuştur. Biz bu gibi durumlardan mutluluk duyuyoruz. Çünkü hedef alınan kentin en yüksek değeridir her zaman. Bizi bu tavırları ile daha da yüceltiyorlar.

Vatandaş aynı soruşturmayı Aydın Ünlü için de istediniz mi?’ diye soruyor

Fakat Sayın Okur’un yaptığı açıklamada benim dikkatimi çeken şey sanırım başkalarının da dikkatini çekmiş olacak ki birçok insan şahsıma telefon ederek ‘MHP’nin yeni ilçe başkanı aynı soruşturmayı eski il başkanı için de istiyor mu? Eski İl Başkanları ile ilgili MHP Genel Merkezine kadar giden ve hatta birçoğu kendi taraftarlarınca yollanan, devletin kurumlarının kişisel amaçlar için kullanımına dair bilgi ve veriler içinde soruşturma talep etmiş mi?’ diye soruyorlar.

Yeni ilçe başkanı samimiyetsiz başladı

Şahsen ben de aynı şeyi soruyorum kendilerine MHP İl Başkanı Aydın Ünlü’yü neden görevden aldırdınız? Kendi il başkanınız Ünlü ile ilgili MHP Genel Merkezine ne gibi dosyalar yolladınız? Yollamadıysanız bu açıklamanızı samimiyetsiz buluyorum. Bu dosyaların devletin kurumlarını kişisel çıkarlar için kullanmakla bir alakası var mı ve bütün bunları MHP’liler kendi ağızları ile sokaklarda konuşuyor mu, konuşmuyor mu merak ediyorum. Benim kulağımla duyduklarımı acaba Sayın Okur duymadı mı? Duymadım diyorsa ortada bir samimiyet yoktur. Duydum diyorsa o zaman durum daha da vahimdir. Ne yapalım o zaman, biz de eski başkan Aydın Ünlü ile ilgili devletin bir soruşturma açmasını mı isteyelim, bununla ilgili elinde bilgiler olduğu halde yaşananlara sessiz kaldıkları için yeni yönetimlerine bir soruşturma açmasını mı isteyelim.

Herkes kendi evinin önünü süpürsün

Herkes kendi evinin önünü süpürsün önce. Bu kenti elindeki 310 milyon gibi bir bütçe ile yönetmeye çalışırken herkesin 3.4 milyar bütçeli Büyükşehir belediyesi ile kıyaslamaya çalıştığı Fatma Kaplan Hürriyet bütün engellemelere rağmen gümbür gümbür yolunda ilerliyor. İlerlediği ve sürekli yükseldiği için de birileri bu durumu aşağıya çekmek için uğraşıyor. Emin olun başaramayacaksınız.

Yürüyüş yolunu kimse yazmıyor ve konuşmuyor

Artık toplum bazı şeyleri net bir şekilde idrak etmeye başladı. Aylardır kent insanına şehir merkezinde yürüyecek yer bırakmayan bir çalışma var İzmit’te arkadaşlar. Yürüyüş yolu esnafını neredeyse bitme noktasına getiren, pandemi sürecinde aylarca her yer kapalı ve herkes evlerindeyken bu çalışmaları yaptırmayan bir kurum var. Ancak bu kurum basında neredeyse tek satır eleştiri almayacak ama İzmit belediyenin her hangi bir biriminde çalışan bir personel işten çıkartılınca bütün herkes sebebini bilmeden ve sormadan İzmit Belediye Başkanına ateş edecek öyle mi? Kusura bakmayın ama bu hiç adil ve ahlaki değil. Bu hareketlerin hiç birisi gerçek anlamda kentini, kent insanını düşünen insanların yapacağı hareketler değil. Bu taraflı tavırların tek adı vardır ki o da ‘Siyaset’ Siyaset yapmak için kenti ikinci plana atmak itmek isteyenlere bu kentin insanları artık izin vermeyecekler. İşte bütün bu acemi telaş da bazı kişilerin bu fotoğrafı net olarak gördükleri içindir.

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.