Paylaş

Süt üretiminde hijyen ve kaliteyi artırmaya yönelik çalışmalara başlayan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, Bulduk Köyü’nde süt üreticileri ile bir araya gelerek, dezenfektan ve sağım hijyen aparatı dağıttı

İzmit’te süt üretiminde kalite standartlarını yükseltmek, sütün sağım hijyenini sağlamak ve süt sığırlarının meme sağlığını korumak amacıyla çalışmalara başlayan İzmit Belediyesi, ilk eğitimini Bulduk Mahallesi’ndeki süt üreticilerine verdi. Bulduk Mahallesi’ndeki süt üreticilerine süt sağımıyla ilgili eğitim verilirken İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet de üreticilere dezenfektan ve sağım hijyen aparatı dağıttı.

GENİŞ KATILIM

Eğitim programına Başkan Hürriyet’in yanı sıra Veteriner Hekimler Odası Genel Sekreteri Cüneyt Özer, Kocaeli Kooperatifler Bölge Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sinan Emren, İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, Bulduk, Terziler, Kulmahmut Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Özkan Duran, İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın, Kırsal Hizmetler Müdürü Şafak Üzümoğlu, Veteriner İşleri Müdürü Dr. Mehmet Çetinkaya, Bulduk Mahalle Muhtarı Burhan Duran ve süt üreticileri katıldı.

PRATİK EĞİTİM VERİLDİ

Bulduk Mahallesi’ndeki eğitim programında üreticiler, “Ülkemizde Geçmişten Günümüze Kooperatifçilik” sinevizyonunu izledi. Daha sonra İzmit Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Dr. Mehmet Çetinkaya tarafından üreticilere süt hijyeni eğitimi verildi. Eğitimin ardından ise süt sığırı üzerinde sağım öncesi ve sonrası kullanılan dezenfektanın uygulaması pratik olarak gösterildi.

ÇOK DEĞERLİ BİR PROJE

Programda konuşan İzmit Ziraat Odası Başkanı Yusuf Karaaslan, “Kırsal bölgelerdeki çiftinin kim elinden tutuyorsa başımızın üstünde yeri var. İzmit Belediye Başkanı Sayın Fatma Kaplan Hürriyet, göreve geldiği günden beri, bazı zamanlarda sorumluluk alanı olmasa dahi, çiftçilere nasıl destek verebiliriz diye bizlerle istişarede bulunuyor. Bu proje benim için çok değerli. Köylerdeki çiftçilerimizin bu tür eğitimlere çok ihtiyacı var. Kırsal Hizmetler ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri sizlere çok değerli bilgiler veriyor. Bundan dolayı başkanımıza ve ekiplere teşekkür ediyorum” dedi.

FATMA BAŞKAN’A TEŞEKKÜR

Veteriner Hekimler Odası Genel Sekreteri Cüneyt Özer yaptığı konuşmada, “Biz veteriner hekimler hayvan, gıda ve insan sağlığı için çalışmalara devam ediyoruz. Sağım öncesi, sağım sonrası ve sağım makinelerinin dezenfeksiyonunun sağlıklı gıdaya ulaşmada önemli bir yere sahip olduğunu biliyoruz. Bu bağlamda, bu projeyi hayata geçiren müdürlüklere ve Fatma Kaplan Hürriyet başkanımıza teşekkür ediyoruz. Sözlerimi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Köylü milletin efendisidir’ sözüyle bitirmek istiyorum” dedi.

TOPRAKLARIMIZ İŞLESİN, HAYVANCILIK BÜYÜSÜN

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, “Göreve geldiğimizden beri üreticiyi, çiftçiyi, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızı nasıl destekleyebiliriz diye hep düşündük. Bütün müdürlüklerimizle birlikte bunun üzerine sürekli kafa yoruyoruz. İmkânlarımızı sizler için seferber etmeye çalışıyoruz. İstiyoruz ki; topraklarımız işlesin, hayvancılık büyüsün. Bu konuda uğraşan köylümüze işlerini kolaylaştıracak, üretiminin değer görmesini sağlayacak destekler vermeye çalışıyoruz”

EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLADIK

“Şimdi de Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz ve Veteriner İşleri Müdürlüğümüz ile birlikte hayvancılıkla uğraşan yurttaşlarımıza destek vermek istedik. İzmit’te çıkan sütlerin bakterileriyle ilgili ciddi bir çalışma ve hayvan sağlığıyla ilgili ciddi bir desteğin olmadığı konusunda ihtiyaçlar bildirilmişti. Bu kapsamda süt sığırlarında meme sağlığını korumak, çiğ süt üretiminde hijyen ve kaliteyi arttırmaya yönelik kooperatiflerle işbirliği içerisinde, dezenfektan ve sağım hijyen aparatı dağıtımı ile hijyenin önemini anlatan eğitim programı hazırladık”

BU BİR BAŞLANGIÇ

Çalışmalarımızın uzun vadede süt üretimine, hijyenine ve dolayısıyla satış değerine ciddi bir katkısı olacağını düşünüyoruz. Sütün değerini olabildiğince yükselterek süt üreticilerinin piyasa ile rekabet edebilmesini istiyoruz. Kooperatiflerimiz ile birlikte kaliteli ve standart üretime giden yolda atacağımız ilk ve önemli adım bu eğitim programları ile dağıttığımız hijyen aparatları olacak. Bu aparatların dağıtılması sonrası ürünün daha kaliteli hale gelmesi ve daha yüksek fiyata satılması konusunda köprü olacağız. Bu bir başlangıç. Veteriner hekimlerimiz, ziraat mühendislerimiz her zaman sizlerin emrinde olacak. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.