Paylaş

İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, park ve yeşil alanlarda yaptığı çalışmalarla kenti çiçek gibi yapıyor

İzmit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde bulunan park ve yeşil alanlarda büyük bir özveri ile çalışmaya devam ediyor. Özellikle yaz mevsimini fırsat olarak gören ekipler, şehri hem kötü görüntülerden arındırıyor hem de çok daha sağlıklı ve konforlu hale getiriyor. Mevcut parkların bakımını düzenli olarak yapan ekipler kente yeni parklar kazandırmaya devam ediyor.

PARKLAR BAKIMDAN GEÇİYOR

Özelikle pandemi döneminde çocukların ve ailelerin sosyalleşerek eğlenceli vakit geçirmek adına yoğun olarak kullandıkları parklar, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından elden geçirilerek yenilenmeye devam ediyor. Ekipler tüm parklarda programlı olarak oyun gruplarının bakım ve onarımı, bankların tadilatı ve boyama çalışmaları yapıyor. Bakımdan geçen parklar güvenli ve konforlu hale getiriliyor.

ÇOCUKLAR SPORA TEŞVİK EDİLİYOR

Spor ve sporcuya önem veren ve çocuklar ile gençleri spora teşvik etmek adına çalışmalarını yürüten İzmit Belediyesinin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kente yeni basketbol ve futbol sahaları kazandırıyor. Çocukların trafiğe açık alanlar yerine güvenli alanlarda spor yapması adına yeni sahalar kazandıran ekipler, mevcut sahaların bakımını da düzenli olarak gerçekleştiriyor.

ÜRETEN BELEDİYE

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yenilebilir peyzaj çalışmaları kapsamında parklara meyve ağaçları dikiyor. Elma, armut, vişne, kiraz, kestane gibi türleri ekerek parklara yeni bir soluk kazandıran ekipler, üreten belediye vizyonuna katkı sağlıyor. Kent genelinde daha da yaygınlaşacak olan ağaç dikimleri ile çocuklar meyveyi dalından yiyecek.

YEŞİL ALANLAR PIRIL PIRIL

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçenin dört bir yanında tırpan çalışmalarını sürdürüyor. Bahar ayı itibariyle çalışmalarına hız veren ekipler park, refüj, yol, kaldırım ve yeşil alanları tırpan çalışmalarıyla pırıl pırıl yapıyor. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı tüm yeşil alanlarda yürütülen tırpan ve ot biçme çalışmalarıyla kent daha estetik bir görünüme kavuşuyor.

ÇİÇEK GİBİ ŞEHİR

İzmit’i daha yeşil bir hale getirmek ve bunu en az maliyetle yapmak için çalışan İzmit Belediyesi,  kent genelinde dikilecek olan mevsimlik çiçek ve süs bitkilerini kendi serasında üretiyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, park ve yeşil alanlarda yaptığı peyzaj ve çiçek ekme çalışmalarıyla kenti çiçek gibi yapıyor.

AMFİ TİYATROLAR YENİLENİYOR

Yıllardır bakımları yapılmayan amfi tiyatroları yenileyerek İzmit’e yakışır bir hale getiren ekipler, Yahyakaptan Mahallesi Amfi Tiyatro’yu İzmitlilere kazandırdı. İzmitliler konserler, etkinlikler ve tiyatro gösterilerinin yapıldığı Amfi Tiyatronun yeni yüzünü çok sevdi. Ekipler, Yuvam Akarca Demokrasi Parkı Amfi Tiyatro’da yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.