Paylaş

Körfez Belediyesi’nin eylül ayı meclis toplantısı Başkan Şener Söğüt başkanlığında gerçekleştirildi. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda; 9 gündem maddesi tek tek görüşüldü. Gündem maddelerine geçilmeden önce konuşan Başkan Şener Söğüt, “Yeni eğitim ve öğretim yılına girdik. Dün itibari ile ilk zil çaldı. Hakikaten 1 sene eğitimden uzak bir süre geçirdik. Temennimiz bu yıl ara verilmeden yüz yüze olarak sağlıklı bir şekilde sürecin tamamlanması.

ZABITAMIZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Ayrıca Zabıta Haftası içerisindeyiz. Hakikaten zabıtamız ilçemiz ve şehrimiz adına önemli ve zor görevler üstleniyor. Ben her birinin gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı. Başkan Şener Söğüt’ün konuşması sonrası gündem maddelerine geçildi. İlimtepe Mahallesinde bulunan 105 adet meskenin bedeli mukabilinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devir edilmesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu’da görüşüldü.

SÜRE UZATIMI ALINDI

Başkan Şener Söğüt, “Bu madde ile ilgili süre uzatımı alacağız. Bakanlığımızla ilgili devirin nasıl yapılacağı konusunda bir iki alternatif üzerinde görüşmelerimiz sürüyor” ifadelerini kullandı. Daha sonra 2020-2024 dönemi Stratejik Planının 2022-2024 dönemi güncellemesi ve 2022 yılı Bütçe Performans Programı ile ilgili plan ve bütçe komisyonu raporları görüşüldü.

ŞEHRİMİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN

İki madde de oy birliği ile kabul edildi. Başkan Şener Söğüt, “Öncelikle hem Bütçe Performans Programına hem de Stratejik Plan güncellememize verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum. İlçemizin geleceği için güzel adımlar atıyoruz. Sizlerin de buna destek vermesi bizler için önemli. İlçemiz ve şehrimiz için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

PARK SAYISINI ARTTIRACAĞIZ

Başkan Şener Söğüt, meclis üyelerinden gelen tır parklanmaları ile ilgili soruya da cevap vererek, “Ciddi bir mücadele içerisindeyiz. Zabıta ve emniyet iş birliği ile çalışıyoruz. Tır parklarımıza ücretsiz servis de koyduk ama yine insanlar alışkanlıklarından kolay vazgeçmiyor. Bizim yapabileceğimiz tek şey ceza kesmek. Şimdi limanlarla toplu bir anlaşma içerisindeyiz. Buna paralel olarak da park sayısını arttıracağız” dedi.

ATIK MERKEZLERİMİZİ ÇOĞALTIYORUZ

Atık toplama konusunda da mobil atık ünite sayılarının arttığını belirten Başkan Söğüt, “4 mobil atık ünitesi konteynırımız var onun haricinde de bir kısım bölgelerde ve büyük marketlerin tamamında geri dönüşüm konteynırlarımız var. Sürekli olarak bunlar toplanıyor. İhtiyaç olduğunda da bu sayıyı arttırıyoruz. Bu yıl 2 tane mobil atık merkezi oluşturduk” dedi.

YENİDEN İHALEYE ÇIKACAĞIZ

Hukuk Fakültesi için tekrar ihaleye çıkacaklarını belirten Başkan Şener Söğüt, “İhaleyi iptal etmiştik, tekrar ihaleye çıkacağız. Süresi çok uzundu. 600 gün olarak belirlenmişti biz şimdi onu 300 güne çektik. Bazı teknik konularda da eksiklikler vardı. İhale gününü aldık. Kadın Sığınma Evi ile ilgili de projemiz hazır. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ile bir protokol yapacağız. Şu an oları bekliyoruz” dedi.

 

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.