Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi spora yeni başlayan minik sporculara yönelik bedensel gelişimlerine destek olmak ve spor bilinci yüksek bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı amaçlıyor. Bu yolda Ücretsiz Spor Okulları ve Kağıtspor işbirliğiyle yepyeni bir programa imza atılıyor. Büyükşehir, “Sporcu Yetenek Keşfi” programı kapsamında minik sporcuları, Sporcu Sağlığı Performans Test ve Analiz Merkezi’nde (SPORTAM) bir dizi performans testinden geçirerek, Kocaeli ve Türk sporuna yeni yıldızlar kazandıracak

GELECEK NESİLLERİ SPORA YÖNLENDİRME

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın Spor Kenti vizyonuna adım adım ulaşma hedefi doğrultusunda “Spor Yönlendirme Programı”na katılacak minik sporcular, Büyükşehir’in spor tesislerindeki farklı spor branşlarında tanıtım ve deneme derslerine katılacak. Programın amacı ilk kez sporla tanışacak bireylerin farklı branşları denemesini sağlamak ve ülkemizdeki amatör branşların gelişmesine katkıda bulunmak. Böylece gelecek nesillerin sporla erken yaşlarda tanışmasını sağlamak.

BAŞARILI OLANLAR SPORA YÖNLENDİRİLECEK

Ücretsiz Spor Okulları ile Kağıtspor’un desteklediği programa Kocaeli’nin dört bir yerinden sporla tanışmak isteyen minikler katılabilecek. Her minik sporcu istediği branşta deneme dersine katılabilecek. Geleceğin şampiyonları, SPORTAM’da bir dizi performans testi analizi doğrultusunda başarılı olacağı spora yönlendirilecek.

SÜRPRİZ SPORCULAR DA KATILACAK

Ücretsiz Spor Okulları ile Kağıtspor’un alanında uzman antrenörleri eşliğinde sürpriz sporcuların da katılacağı programda minik sporcular atletizm, masa tenisi, basketbol, voleybol, jimnastik gibi branşlarda deneme derslerine katılacak. Çocukların deneme dersine katılmak için tek yapması gereken Ücretsiz Spor Okulları veya Kağıtspor’a kayıt yaptırmak.

YAPILAN ANALİZLER

Minik sporcular, Ücretsiz Spor Okulları ile Kağıtspor’un alanında uzman antrenörleri gözetiminde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Spor Şube Müdürlüğü’ne bağlı SPORTAM’da yapılan testlerin ışığında yatkın oldukları spor branşına yönlendirilecek. Minik sporcular yapılan analizler kapsamında üst gövde ve alt gövde kuvvet ölçümleri, esneklik ölçümleri, vücut kütle ağırlıkları yapı analizlerinden geçecek.

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.