Paylaş

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası, Dilovası Solventaş İlköğretim Okulu’nda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Düzenlenen İlköğretim Haftası kutlama programı Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, Siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımı ile Solventaş İlkokulu bahçesinde öğrencilerin çeşitli etkinlikleri ile kutlandı.

EĞİTİM CAMİASI OLARAK HEYECANLIYIZ 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay, “2021-2022 Eğitim ve Öğretim yılının başladığı bu günlerde uzun bir aradan sonra yüz yüze eğitimle birlikte yeniden okul bahçelerinin çocuk sesleri ile yankılanması bizleri mutlu etmiştir. İnşallah bu sevincimiz yıl sonuna kadar sorunsuz bir şekilde devam edecektir. Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği çağdaş uygar bir ülke düzeyine ulaşmak Türk milletinin özlemidir. Bu özlemi gerçekleştirmede en büyük görev eğitimcilerimize öğretmenlerimize düşmektedir. Bugün oldukça heyecanlıyız. İlçemizde 42 okulumuzda yaklaşık 780 öğretmenimizle 12 bin 800 öğrencimize eğitim vermenin heyecanını yaşıyoruz. Yeni eğitim ve öğretim öncesi tüm hazırlıklarımız tamam.

BALAY’DAN VELİLERE  AŞI UYARISI 

Öğrencilerimizden bu sancılı süreçte pandemi kurallarına uymalarını istiyoruz. Velilerimiz de son bir buçuk yılda çok yoruldular. Uzaktan eğitimle adeta hepsi bu zorlu süreçte birer öğretmen edasında yoruldular. Şimdi okullarımız açıldı. Çocuklarımız okullarına başladı. Ancak velilerimizden bu süreçte önemli isteklerimiz var. Lütfen aşılarımızı olalım. Zorunlu olmadıkça okul bahçelerine girmeyelim.

Dilovası eğitimde çok şanslı… Eğitim ve öğretime her daim destek veren bir belediye başkanımız var. Onun desteği ile birlikte eğitimde çok daha güzel yerlere geleceğimize inanarak Başkanımız Hamza Şayir’e bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

ÇOCUKLARIMIZ DAHA İYİ YETİŞSİN DİYE ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPIYORUZ 

Balay’ın konuşmasının ardından konuşan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “2021-2022 Eğitim öğretim yılının ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Biliyoruz ki bir ülkenin gelişimi eğitimle öğretimle olur. Geleceğimiz olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmemiz lazım. Ulu Önder Atatürk’ün bize bıraktığı bu güzel vatanı daha iyi korumak ve gelişmiş ülkeler seviyesinin üstüne taşımak ancak eğitimle olur. Onun için hepimiz üzerimize düşen fedakarlıkları yapacağız. En büyük fedakarlığı da çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimize düşüyor. Onların sevecenliği, şefkati ile birlikte çocuklarımız geleceğe daha umutla bakacaklardır. Çocuklarımız eğitimlerini en iyi şekilde alsın diye hükümetimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve Dilovası Belediyesi olarak üzerimize düşenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Yeter ki çocuklarımız geleceğe daha iyi hazırlansınlar. Ülkemizin geleceği öğrencilerimizdir. Biz onlara güveniyoruz” dedi.

EĞİTİMDE MARKA İLÇE 

Programda son olarak konuşan Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay ise yaptığı konuşmasında “Yeni eğitim ve öğretim yılımızın tüm idareci, öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Dilovası’nda göreve başlayalı bir hafta olmasına rağmen Belediye Başkanımızın eğitime verdiği desteği çok net bir şekilde görerek başkanımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Eğitim bizim en önemli ve esaslı meselemizdir. Biz bu kentin yöneticileri olarak üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getirmeye çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Bugün burada İlköğretim haftasını kutladığımız bu gün itibari ile ilçemizde eğitim seferberliği başlatıyoruz. Eğitim seferberliği ile ilgili detayları hep birlikte önceliklere göre belirleyeceğiz. Eğitimle ilgili önemli yatırımlar alan ilçemizde eğitime verilen önemi bir hafta da öğrenmiş bulunmaktayım. Ancak fiziki mekanların yapılmasının dışında eğitim niteliğinin ve kalitesinin artırılması için de çalışmalar yapacağız. İlçemizde okulların marka okul olabilmesi için hep birlikte çalışacağız. Hedefimiz eğitimde marka ilçe olmaktır. Bunun için çalışacağız. Bütün kurumlarımız üzerine düşeni yapacaktır.

AŞI SEFERBERLİĞİ BAŞLATIYORUZ 

Yalnız tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yaşanan salgın nedeniyle önce sağlığımız diyerek bakanlıklarımızın belirlediği tüm kurallara kurumlar olarak, idareci ve öğretmenler olarak, veliler olarak ve öğrenciler olarak uyacağız. Ayrıca yine aşı konusunda da ilçemizde bir seferberlik başlatarak tüm ilçe halkımızın biran önce aşı olmaları içinde elimizden geleni yapacağız.

SARI KATEGORİYE GEÇTİK 

Hepimizin sağlığı için aşı olalım. İlçemize ilk geldiğimde yüzde 59 olan aşı oranımız şuan yüzde 66’lara çıkmış durumda ve en kısa sürede yüzde 75 ve yüzde 100 olması için elimizden geleni yapacağız. Dün itibari ile turuncu kategoriden sarı kategoriye geçtik. Kısa zamanda da mavi kategoriye geçmek için çalışacağız. Unutmayalım ki salgınla mücadele de en büyük gücümüz aşıdır” dedi.

DERS ZİLİ ÇALDILAR 

Konuşmalar, öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten şiirler ve yazıların okunmasının ardından öğrenciler protokol mensuplarına çiçek takdim ederek sonra hep birlikte temsili ders zili çaldılar.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.