Paylaş

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait özel eşyaların ve fotoğrafların bulunduğu dünyanın en zengin Atatürk Evi Müzesi https://www.izmitataturkevi.com/ internet adresinden ve sosyal medya hesaplarından ziyaret edilebiliyor

İzmit Belediyesinin restore ettiği Yeşil Konak’ta 29 Ekim 2020’de açılışını yaptığı Atatürk Evi Müzesi’nin internet sitesi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Pazartesi günleri hariç haftanın 6 günü ziyarete açık olan dünyanın en zengin Atatürk Evi Müzesi, https://www.izmitataturkevi.com/ internet adresinden de ziyaret edilebiliyor.  Atatürk Evi Müzesi hakkında bilgilerin ve fotoğrafların bulunduğu sitede müze ile ilgili yapılan haberler de yer alıyor.

BİR TIKLA

Mapping Masal Odası, Kurtuluş Savaşı Odası, Atatürk’ün Koleksiyon Odası, Fotoğraf Sergisi Odası, Kadınlar Bölümü, Atatürk Özel Odası, Sinevizyon Odası, Fuaye Alanı ve Engelli bireyler için Sanal Tur Odası gibi birçok bölümün yer aldığı Atatürk Evi Müzesi, şehir dışından da birçok konuğunu ağırlıyor. İzmit’ten uzakta yaşayan vatandaşlar da Türkiye ve dünyanın neresinde olursa olsun bir tıkla https://www.izmitataturkevi.com/ sitesine girerek Atatürk Evi Müzesi’ni ziyaret edebiliyor. İzmit Belediyesi Atatürk Evi Müzesi aynı zamanda https://www.facebook.com/izmitataevi adresinden güncel olarak takip edilebiliyor.

ÖZEL EŞYALAR VE FOTOĞRAFLAR

Mustafa Kemal Atatürk’ün mirasının korunması ve gelecek nesle aktarılması kapsamında hayata geçirilen Atatürk Evi Müzesi’nde, Sabiha Gökçen’in manevi oğlu Eriş Ülger’in arşivinden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait özel eşyalar ve fotoğraflar bulunuyor. Dünyanın en zengin Atatürk müzesi olma özelliği taşan Atatürk Evi Müzesi, pazartesi günleri hariç hafta içi 08.30-17.30 hafta sonu ise 10.00-18.00 saatleri arasında kapılarını ziyaretçilerine açık tutuyor.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.