Paylaş

İzmit Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü ‘Sürdürülebilir Ulaşım: Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik’ temasıyla 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlediği etkinlikleri Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü ile tamamladı

 İzmit Belediyesi, Avrupa Türkiye Delegasyonunun destekleriyle bu yıl “Sürdürülebilir Ulaşım: Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik” temasıyla 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerini final yürüyüşüyle tamamladı. İzmit Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü birçok fiziksel aktivitelerle farkındalık oluşturmayı amaçladığı Hareketlilik Haftası finalini Seka Park’ta yoğun katılımlı ‘Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü’ ile yaptı.

SAĞLIKLI YAŞAM VURGUSU

Kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında etkinliklerini tamamlayan İzmit Belediyesi, yıllardır kadınlara yönelik spor etkinlikleri yapıyor. İzmit Belediyesi, spor salonlarındaki katılımcılarıyla sağlıklı yaşama dikkat çekmek ve kısa mesafelerin araç kullanarak değil de yürüyerek aşılmasının gerektiğine vurgu yapan etkinlik gerçekleştirdi.

‘KISA MESAFEDE YÜRÜYÜN’

İzmit Belediyesi Spor İşleri Müdürü Mithat Ağa, “Güvenli bir ulaşım için trafikteki araç sayısını da azaltmak gerekiyor. İzmit Belediyesi olarak yıllardır kadınlara yönelik etkinliklerimizi sürdürüyoruz. Finalde de spor salonlarımızdaki katılımcılarımızla sağlıklı yaşama ve kısa mesafelerde motorlu taşıtlar yerine yürümeyi seçmek konusuna vurgu yapan bir yürüyüş etkinliği gerçekleştirdik. Kalabalık katılımlı, keyifli bir organizasyon oldu.

EĞLENCELİ FARKINDALIK

Oldukça keyifli bir haftayı geride bıraktık. ‘Sağlıklı ve Güvenli Hareketlilik’ temasıyla birçok farklı spor branşında etkinlikler düzenledik. Vatandaşlarımız bu etkinliklerde hem eğlendi, hem öğrendi, hem de hareketli yaşama ve çevrenin korunmasına dikkat çekti. Etkinliklerimize katılan tüm halkımıza teşekkür ediyoruz. İzmitlileri hareketli ve sağlıklı bir yaşam için bünyemizdeki tesislerde spor yapmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.