Paylaş

İzmit Belediyesi Alzheimer Yaşam Evi’nde gerçekleştirilen Hacivat-Karagöz ve sihirbazlık gösterilerinin yer aldığı kuşaklar arası buluşma etkinliğinde bir araya gelen Alzheimer hastaları ve minik öğrenciler, unutulmaz bir günü geride bıraktı

Alzheimer hastalarının sosyal yaşama uyumunu arttırmak ve bakımları konusunda yakınlarına destek olmak amacıyla Alzheimer Yaşam Evi’ni hayata geçiren İzmit Belediyesi, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla hastalığa dikkat çekecek etkinlikler düzenledi. Etkinlik kapsamında yapılan söyleşide hasta yakınları hastalıkla ilgili bilgilendirilirken, ardından düzenlenen kuşaklar arası buluşma etkinliğinde çocuklar büyükleriyle bir araya gelerek Hacivat-Karagöz ve sihirbazlık gösterilerini izledi, keyifli anlar yaşadı.

ÇOCUKLARLA BİRLİKTE DOYASIYA EĞLENDİLER

Alzheimer hastaları ve yakınlarının yanı sıra Malta Mahallesi’nde bulunan Kuvayi Milliye İlkokulu’nun 4. sınıf öğrencilerinin de yakından takip ettiği program yaklaşık 1 buçuk saat sürdü. Hacivat-Karagöz gösterisi ile başlayan etkinlik, ardından sihirbaz gösterisi ile devam etti. Alzheimer hastaları ile çocukların bir araya geldiği ve kahkahaların havada uçuştuğu programın sonunda minik öğrencilere oyuncak hediye edilirken, çocukları programa getiren öğretmen Burcu Gündüz Ece’ye de çiçek takdim edildi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.