Paylaş

Kente çağdaş tiyatronun sahneleme biçimlerinden esinlenerek tasarlanan çok özel bir Sanat Merkezi kazandıracak olan İzmit Belediyesi, Sanat Merkezi’nin ikmal inşaatı ihalesini çarşamba günü gerçekleştirecek

İzmit Belediyesinin çağdaş tiyatronun sahneleme biçimlerinden esinlenerek tasarladığı Yenişehir Sanat Merkezi, bilindik sahne tasarımlarının ötesinde seyir imkanları sunarak, İzmit’i tiyatronun çekim merkezi yapacak. Toplam 3 kattan oluşacak olan İzmit Belediyesi Sanat Merkezi’nin içerisinde ihalesi 29 Eylül 2021 Çarşamba günü saat 10.00’de yapılacak. Sadece yerli isteklilerin katılabileceği Sanat Merkezi’nde çalışmalar 240 günde tamamlanacak. Sanat Merkezi’nde Çağdaş Tiyatro Salonu, Klasik Tiyatro Salonu, Bale Salonu, Kafe ve İdari birimler yer alacak.

İHALE SAAT 10.00’DA

İzmit Belediyesinin önceki dönemlerinde Yenişehir Mahallesi’nde inşaata başlanan ancak karkas hale bırakılan binayı İzmitlilere kazandıracak olan İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet yine tasarruf hamlesi yapıyor. Etüt ve Proje Müdürlüğü tarafından projesi hazırlanan Yenişehir Sanat Merkezi’nin ihalesi Çarşamba günü Belsa Plaza A Blok 7.Kat’taki toplantı salonunda gerçekleştirilecek. İzmit’in Yenişehir mahallesinde bulunan, taban alanı 580 metrekareden oluşan zemin, 1. ve 2. kattan oluşan yapı toplam bin 700 metrekarelik bir alandan oluşuyor.

BAŞVURULAR EKAP’A

Basın İlan Kurumu ve EKAP internet sitelerinden de yayınlanan ilana göre;  İzmit Belediyesi Sanat Merkezi İkmal İnşaatı Yapım İşi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19’uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek. İhale için teklifler sadece elektronik ortamdan, EKAP üzerinden alınacak.

ÇAĞDAŞ TİYATRO SALONU

Zemin katta geniş bir fuaye, geçici sergi alanı, yarı açık alanı bulunan kafeterya, küçük çapta konser ve sinema gösterileri için 120 metrekarelik bir bale salonu ve servis birimleri bulunuyor. Yapının 1. katında ise 226 metrekarelik açılır kapanır tribün sistemi ile tiyatro, halk oyunları, dans gösterileri gibi aktivitelerin yapılacağı esnek kullanım olanağı sunan çağdaş tiyatro salonu ve servis birimleri bulunacak.
360 DERECE DÖNER SAHNE
Fark yaratacak projesiyle herkesin dikkatini çekecek olan Yenişehir Sanat Merkezi’nde seyir yeri ve sahne arasındaki ayrımlar bir yana bırakılacak. ‘Meydan Sahne’ biçimiyle 360 derecelik bir izleme alanı yaratacak olan Sanat Merkezi, oyuncuların, izleyicilerin ortasında performans sergilemesine olanak tanıyacak. 360 derece döner sahne, aynı anda 200 izleyiciyi ağırlayacak. Salon oyunun niteliğine göre klasik sahne, orta sahne, meydan sahne, arena sahne, forum düzenlerine de dönüştürülerek kullanılabilecek. Ayrıca sanat merkezinin içinde 250 kişilik klasik tiyatro salonu, bale salonu, kafeterya, fuaye alanı ve idari birimler yer alacak.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.