Paylaş

Son söyleneceği yine başta söyleyeyim! Bu söylemler ile bir sonra ki seçimlerde Cumhur İttifakının kazanma şansı yok gibi gibi!

Cumhur ittifakı, eleştiri aldığı konularda sorunu gözden geçirip düzeltmek yerine, rakip partileri hainlerle işbirliği yapmakla, eleştiren vatandaşları da hainlerin ağzı ile konuşmakla itham ederek!

Sadece, Cumhuriyet Halk Partisinin “CHP” başını çektiği Millet ittifakın oyunu arttırır.

***

Geçtiğimiz son 20 yılda siyasi olarak öyle keskin hamlelere şahit olduk ki artık bu saatten sonra filancalara oy veren kafirdir! Denilse dahi!

Hatta! Bununla ilgili fetva dahi ayarlansa!

Benim tanıdığım pek çok kişi, kafir değildim ama madem öyle olayım, hiç önemli değil!

Yetmez ise hain de olayım, ama inat olsun, onlara oy vereceğim konumuna geldi!

***

Yani gelinen noktada gıda maddelerinde ki artışı, yok saymak, enflasyonu düşük çıkartmak!

Sonra da suçu marketlere atarak akşam Ana haberlerini Almanya, İngiltere ve Bulgaristan da ki sorunları bahseder hale getirerek gündemden düşürmek en çok ta Cumhur ittifakının seçmenlerini kızdırıyor!

Benden söylemesi.

Konuştuğum pek çok Adalet ve Kalkınma Partili “AKP”, Bizimkiler Bizimle Dalga Geçiyor! Diyor.

Yani demem o ki nasıl ki bir zamanlar yanlış yapıldığı için sürekli eleştirilen Milli Güvenlik, İçişleri ve Dışişleri ile ilgili konular, Milliyetçi Hareket Partisi “MHP” ile kurulan ittifaktan sonra düzeltildi ve herkesin övgüsünü almaya başladı!

Şimdi ekonomi, eğitim ve yerel yönetimler gibi konularda aynı durumda, işi bilenlerin tecrübelerine ve bürokratlarına ihtiyaç var.

Bu işler kürsülerden kızarak, ihtam ederek düzelmez! Bu yöntem sadece, mevcut iktidarın taraftarını azaltır.

***

En basit örnek; Şu an körfez ilçe fatih mahallesinde ki bitmeyen daha önce defalarca yazdığım ve bu gün itibariyle kaosa dönüşen İSU çalışmaları hakkında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt’ün müdahil olmaması ve kimsenin onları bu konuda çözümün hızlanması adına sürece dahil edilememesi neredeyse tamamına yakını  Ak Parti ve Cumhur ittifakı seçmeni olan mahalle sakinlerini ne duruma getirmiş bir gidin dinleyin.

Bir mahallede ki kazı çalışmaları ile ülke genelinin ne alakası var demeyin, işte tam da bahsettiğim görmezden ve duymazdan gelmek kısmına verilebilecek en iyi örnek!

Büyükşehir ve ilçe belediyesinin aynı partili oluşu, işi bu hale getiren İSU’ nun belediyelerin kuruluşu oluşu, mahalle muhtarının bu orantısız siyasi güce sesini çıkartamaması, konuşanların da ağır ithamlarla susturulması!

Bir mahalleyi ne hale getirmiş bir gidip yerinde görmeniz lazım!

Ak partili komşulara “gülerek” ne olacak bu mahallenin hali dediğimde, bu konuda da Bizimkiler Bizimle Dalga Geçiyor! Diyorlar.

Ne desin adamlar, gülüyoruz ağlanacak halimize, yürüyenin üstü başı ayakkabısı, arabası olanın arabası, balkonu çamaşırı per perişan.

***

Bahsettiğim Fatih Mahallesinde Cumartesi günleri o perişan ortamda semt pazarı kuruluyor, bir cumartesi Tahir Büyükakın başkanımız ve Şener Söğüt başkanımız pazara girip halkın durumunu bir görsün, bir dokunup işiteceği ahları bir saysın!

İşte o zaman benim ne demek istediğim bir sonra ki seçimlerde ki şanslarının ne kadar azaldığı daha iyi anlaşılır!

Evet, kesinlikle mahalle için bir şeyler yapılıyor!

Evet, bitince çok güzel olacak!

Ama bir yılı geçen süreçte halk bıktı, yapılan her ne ise çok yanlış yöntemlerle yapılıyor ve planlamayı kim yapıyorsa bu alanla alakası yok!

Bu gün İzmit merkezde ve ya Kuruçeşme semtinde bile yol bir çalışması yapılınca önce alternatif güzergah yapılıyor, kimse mağdur olmadan onarılacak yere topyekün girilip kısa zamanda bitirilip çıkıyor, neden!

Çünkü orada rakip partili ilçe belediyesi var!

Ya körfez ilçe fatih mahallesi! Orada sadece Allah yardımcımız olsun!

Mevzu bu kadar net!

***

Yani en basit bir mahalle sorunun da bile çözüm hızlanmayınca mevcut Belediye Başkanları da muhtemelen Cumhur İttifakının son belediye başkanları olarak tarihe geçecekler.

Adalet ve Kalkınma partisi geçen yerel seçimler öncesi tabandan gelen bu sesleri duyup çözüm üretmediği için İzmit Belediye Başkanlığını CHP adayı Fatma Kaplan Hürriyet’e kaptırdığı gibi,

Bir sonra ki seçimlerde de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Körfez Belediyesini muhtemelen “kazanmaya istekli adaylar çıkarsa” kaybeder diye düşünüyorum.

Aynı düşüncem genel seçimler için de geçerli, Millet İttifakının ve Cumhuriyet Halk Partisinin Sayın Kemal Kılıçdaroğlu dışında şansı git gide yükseliyor!

Belki de sadece Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile kazanamazlar, onun haricinde Ankara Belediye Başkanı  Mansur Yavaş ve ya onun gibi toplumun genelinin sempatisini kazanan bir adayla muhtemelen Millet ittifakı kazanır, bunu da seçimlere 2 yıl varken yazmış olayım.

***

Yani demem o ki iktidarın bazı uygulamalar ve onların belediye başkanlarının ihmallerinden şikayetçi olanları HDP ve bilimum bölücü örgüt ile aynı tarafta olmakla itham etmek hiçbir işe yaramaz.

Rakip İttifakının oylarını da azaltmaz!

Liderlere bu konu da hangi danışmanları akıl veriyorsa! Yanlış veriyor bunun da altını çizeyim.

Ve son tavsiye, şayet Ak Parti gidişatı kendi lehine çevirmek istiyorsa Milli Politikalarda olduğu gibi ekonomi ve yerel yönetimlerde de MHP’li bürokratlara şans vermeli, emin olun pek çok alanda düzelme sadece bu yöntemle mümkün aksi halde seçimden sonra Millet İttifakına oy vermeye itilen seçmeni suçlamak hiçbir işe yaramaz.

Benden söylemesi.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.