Paylaş

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde, ‘Çanakkale Muharebeleri Mobil Müze” 16-17-18 Ekim tarihleri arasında ikinci kez Kocaeli halkıyla buluşacak

 

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından

Milli şuurumuzun geliştirecek Çanakkale Ruhunu gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla hayata geçirilen, ‘Çanakkale Muharebeleri Mobil Müze” projesi, 16-17-18 Ekim tarihleri arasında ikinci kez ilimize geliyor. Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ev sahipliğinde Başiskele Belediyesi iş birliğinde, Başiskele Barbaros Mahallesi Atatürk Caddesi (Barbaros Kent Meydanı)’inde sergilenecek olan mobil müze üç gün boyunca saat 10.00 ile 18.00 arasında gezilebilecek.

SAVAŞ MATERYALLERİ

Türkiye turuna çıkan ve Başiskele’de sergilenecek olan ‘Çanakkale Muharebeleri Mobil Müze Tırı’ üzerinden 106 yıl geçmesine rağmen Çanakkale Savaşı’ndaki o milli mücadele ruhunu vatandaşlara yaşatmaya devam ediyor. İlk seferberlik emrinden zaferin kazanıldığı güne kadarki kara ve deniz savaşlarının materyaller, videolar, savaş objeleri ve o döneme ait açıklayıcı bilgi ve belgelerle anlatıldığı gezici mobil müzenin yine büyük ilgi görmesi bekleniyor.

 

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.