Paylaş

Körfez Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında örnek ve koordineli çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak Körfez Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, diğer ilçe belediyeleri de katılımıyla birlikte kullanma süresi dolan ilaç ve ilaç atıklarının toplanması ve imha edilmesi noktasında yeni bir projeye imza attı.

MOBİL ATIK GETİRME MERKEZLERİ

Eczacılar Odası’nın koordinesinde yürütülen çalışma kapsamında Körfez’de gönüllü olan eczanelere dün itibariyle Atık İlaç Toplama Kutuları teslim edildi. Yetkililer, belirlenen eczaneler dışında vatandaşların Körfez Belediyesi’nin Mimar Sinan Mahallesi, Güney Mahallesi ve Atalar Mahallesi’nde bulunan Mobil Atık Getirme Merkezlerine de atık ilaçları atabileceklerini belirtti.

İZAYDAŞ’TA BERTARAF EDİLECEK

Atık ilaçların doğada bulunmasının tehlike oluşturduğunu belirten yetkililer, uygun koşullarda bertarafının sağlanması gerektiğini belirterek, “Atık İlaç Toplama Kutuları” ile kaynağında ayrıştırılan ilaç atıklarının çevre ve toplum sağlığına zarar vermeden İZAYDAŞ’ta bertarafı sağlanacak” denildi.

GÖNÜLLÜ ECZANELER

Körfezliler, atık ilaçlarını; Yeniyalı Mahallesi’nde Haluk Eczanesi, Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde Körfez Kent Eczanesi, Güney Mahallesi’nde Sınırtaş Eczanesi, Fatih Mahallesi’nde Fatih Eczanesi, Güney Mahallesi’nde Elçin Eczanesi, Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde Çamlıtepe Eczanesi, Güney Mahallesi’nde Körfez Eczanesi, Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde Yeni Eczane ve Hereke Hacı Akif Mahallesi’ndeki Özdemir Eczanesi’ne koyulan kutulara atabilirler.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.