Paylaş

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İzmit İlçe Başkanı Hakan çakar, İlçe Yöneticileri ve Belediye Meclis Üyesi Mehmet Baştürk ile son dönemde büyük ekonomik sıkıntılar yaşayan hal esnafıyla bir araya geldi.

Kocaeli’nin İzmit İlçesinde yer alan sebze ve meyve halini ziyaret ederek hal esnafının sorunlarını dinleyen Tarhan, “Hal esnafımız tarihinin en zor zamanını geçiriyor. Yüksek enflasyon ve fiyatlar hal esnafının belini büküyor. KDV, stopaj, komisyon, nakliye derken maliyetler nedeniyle büyük mağduriyet yaşıyorlar. Her geçen gün yaşam ve çalışma koşulları ağırlaşan hal esnafı bu yükün altından nasıl kalkacak? Sabah henüz güneş doğmadan güne başlayan hal esnafımızla bugün sabah 4:30’dan beri birlikteyiz. Esnafımız her sabah erkenden buraya gelip, ekmek parası kazanma mücadelesi veriyor.” dedi.

“Hal fiyatları ile market fiyatları arasındaki fark açıldı”

 “Dolaylı olarak %15-%20’ye varan vergi yükü altında esnafımız eziliyor Hal fiyatları ile market fiyatları arasındaki fark çok açıldı. Maliyetlerin çok yüksek olması nedeniyle esnaf ürünleri maliyetinden çok daha düşüğe ve zararına satmak durumunda kalıyor. Üretici perişan oldu. Esnaf perişan oldu. Ürünlerin yarısı satılırken, yarısı çöpe gidiyor. Hal esnafı bitmiş durumda. Kazanç sağlayamıyor. Yetkililerin bu konuda bir an önce bir şey yapması gerekiyor.”  diyen Tarhan fiyatların esnaf üzerinde büyük yük olduğunu dile getirdi.

“Hal esnafı çözüm bekliyor”

Esnafın sorunlarına çözüm üretilmesi gerektiğini belirten Tarhan, “Hal esnafı büyük bir krizle karşı karşıya, üreticilerimiz verdiğimiz emeğin karşılığını alamıyor. Vergilerini ve tüm ödemelerini gerçekleştiren hal esnafı da dar boğazda. Hem üreticimizin hem de esnafımızın sorunları çözüm bekliyor. Bu sorunların çözümü için atılması gereken adımlar için bugünden tezi yok harekete geçmek gerekiyor. Biz CHP olarak her zaman esnafımızın yanındayız. Sorunlarını dile getirmeye, çözümler üretmeye bıkmadan yorulmadan devam edeceğiz. Her mecrada esnafın sesi olacağız” dedi.

“Tarhan Muhtarlar Günü Vesilesiyle Muhtarlarla bir araya geldi”

Tarhan, Muhtarlar Günü vesilesiyle, İzmit Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Kızıl ve yönetimi ile biraraya gelmesinin ardından Doğan Mahallesi, Veliahmet Mahallesi, Hacı Hızır Mahallesi, Fatih Mahallesi, Hatipköy Mahallesi, Yenişehir Mahallesi, Tepeköy Mahallesi ve Sepetçi Mahallesi muhtarlıklarını da ziyaret etti.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.