Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kent genelinde yaya üst geçitlerinin bakım ve onarımına başlandı. D-100 Karayolu üzerindeki Mimar Sinan, Turgut Özal ve Adnan Menderes üst geçitleri başta olmak üzere tüm yaya üst geçitlerinde bakım ve onarım çalışması yapılacak. Mimar Sinan üst geçidindeki ahşap kaplama sökülerek asfalt kaplama yapılacak. Üst geçitlerde paslanmaz ve koruyucu özellikte boya kullanılacak. Üst geçitlerin bakım ve onarım çalışmaları kapsamında 4 bin metrekare kumlama, 4 bin 750 metrekare boya temizliği, 8 bin 750 metrekare boya, cam değişimi kaynak, asfalt pist tamiri asfalt kaplama ve tartan pist tamiri çalışmaları yapılacak.

MİMAR SİNAN’DA AHŞAP KAPLAMA SÖKÜLÜYOR

D-100 Karayolunun İzmit geçişi üzerinde bulunan Mimar Sinan Üstgeçidinde kaplama sökümüne başlandı. Yaya geçişini engellememek için kaplamalar kısım kısım sökülüyor. Mimar Sinan üstgeçidinde elektrik hatları da söküldü. Ahşap kaplamanın sökümünün ardından asfalt kaplama yapılacak. Mimar Sinan Üst geçidinde kumlama ve paslanmaz koruyucu boya işlemi ile yapısal bozukluklar giderilmiş olacak.

KUMLAMA VE BOYAMA İŞLEMLERİ

Adnan Menderes ve Turgut Özal yaya üstgeçitlerinde de kademe kademe bakım ve onarım çalışmalarına Mimar Sinan Köprüsünde yapılan çalışmalar ilerledikçe başlanacak. Kocaeli genelinde üstgeçitlerde tespit edilen paslanma, çürüme gibi yapısal bozukluklar yapılacak kumlama, boyama gibi işlemlerle giderilecek.

PASLANMA VE ÇÜRÜMEYE KARŞI

İzmit D-100 üzerinde bulunan Alpaslan Türkeş, Kavakçılık mevkiinde bulunan Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, Yahya Kaptan çıkışı D-100 üzerindeki Muhsin Yazıcıoğlu ve Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi B Kapısı önünde bulunan Şehit Polis Serdar Gökbayrak Üst Geçidi ve Santral Rampasında bulunan üst geçitlerde bakım onarım yapılacak. Kocaeli genelinde tespiti yapılan tüm üst geçitlerde eskimiş, çürümüş ve yapısal bozukluk oluşmuş kısımlar özellikle merdivenlerde kumlama işlemi ve boyama ile bakım onarım yapılacak. Öte yandan Yapı Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı Enerji, Aydınlatma ve Mekanik İşler Şube Müdürlüğü tarafından Kocaeli genelindeki 31 adet yürüyen merdiven ve 103 adet asansörde ekim ayı periyodik bakımları devam ediyor.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.