Paylaş

İzmit Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan İzmit Belediyesi Doğa Eğitim Kampüsü projesi kapsamında resmi ve özel kurum bünyesindeki okul öncesi ve sınıf öğretmenleri için doğa temelli eğitimler başlıyor

İzmit Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan İzmit Belediyesi Doğa Eğitim Kampüsü Projesi ile park, bahçe, mesire alanları, tarımsal üretim bahçeleri, ekolojik yaşam alanları ve yabanıl alanların, çocuklar için daha ulaşılabilir ve engelsiz hale getirilmesi hedefleniyor. Orman okulları ve sınıf dışı eğitim uygulamalarına yer verilecek projede doğa temelli atölyeler ile çocukların bilişsel, sosyal ve fiziksel alanlarda gelişimlerine katkıda bulunularak yaratıcılıklarının gelişimini desteklemek amaçlanıyor.

DOĞA TEMELLİ EĞİTİM

“Doğa Eğitim Kampüsü” projesi kapsamında resmi ve özel kurum bünyesindeki okul öncesi ve sınıf öğretmenlerinin öğrenciler ile birlikte gönüllülük esaslı projeye katılmasını amaçlayan İzmit Belediyesi, öğretmenlere çevre ve etik, ekolojik okuryazarlık, orman okulları ve sınıf dışı öğrenme, permakültür eğitimleri, doğa ve orman pedagojisinde oyun temelli öğrenme, ilk yardım eğitimleri gibi doğa temelli eğitimler verecek.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Eğitimler yolu ile projeye gönüllü katılacak olan resmi ve özel kurum bünyesindeki okul öncesi ve sınıf öğretmenleri için farkındalık yaratmak, bilinç oluşturmak ve çocuk dostu şehir yaklaşımıyla öğrencileri ile doğada yer almaları hedefleniyor. Gönüllü katılım gösterecek olan okullar için ücretsiz ulaşım imkanı sağlanacak. Eğitimler 1 -5 Kasım tarihleri arasında çevrimiçi olarak verilecek. Projeye sınıfları ile birlikte gönüllü katılmak isteyen öğretmenler www.izmit.bel.tr web sitesinde yer alan başvuru formunu doldurarak eğitimlere katılabilecek.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.