Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yürüyüş Yolunda bulunan İzmit Belediyesine ait Megaboardlarımızı inşaat sürecinde kaldırmış, süreç içerisinde yerine kendi billboardlarını koymuştu. İzmit Belediyesi basın sözcülerinden Cem Şakoğlu konu ile ilgili bir açıklama yayınladı.

Biz konuşunca iftira oluyor

Yıllardan bu yana artık neredeyse tüm kent halkının bildiği üzere yürüyüş yolunda İzmit Belediyesine ait Megaboard’larımız vardı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yolun yapımı esnasında bu megaboardların buradan kaldırılması gerektiğini bildirdi. Karşılıklı yazışmalarımızla kendilerine bu megaboardlar için bize yer göstermelerini talep etmemize rağmen herhangi bir cevap alamadığımız gibi apar topar söküldüğünü ve kaldırıldığını gördük. Sonrasında Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın Kartepe’de yapılan Ak Parti İlçe Danışma toplantısında yaptığı konuşmasında kendilerine bu konu ile ilgili iftira atıldığını söyledi. Açık konuşmak gerekirse bu durum bizi hem yaraladı hem de üzdü. Büyükşehir Belediye Başkanımızın tüm şehri ve tabi ki tüm belediyeleri kucaklayıcı açıklamalarını duymayı çok isterdik. Oysa aynı toplantıda kendi ifadeleri ile yürüyüş yolundaki İzmit Belediyesine ait Megaboardların eski belediye başkanı Sayın Nevzat Doğan döneminde konduğunu, kendi dönemlerinde de bu defa bizim tarafımızdan kullanılmaya devam ettiğini ifade ettiler. Hal böyle iken o dönemin İzmit Belediye Başkanı Sayın Nevzat Doğan’a kullandırılan alan ve Megaboardların bu dönemin İzmit Belediye Başkanı Sayın Fatma Kaplan Hürriyet hanımefendiye kullandırılmamasında partisel ve siyasal bir ayrıcalık mı var sorusunu sormak bizim olduğu kadar tüm kent insanının da hakkı değil mi? Ayrıca şunu söylemek lazım ki ayrıştırdığınız İzmit bu ülkede Kocaeli’nin kendisidir.

Ak Partili Belediyelere tanınan haklar İzmit Belediyesine tanınmadı

Tamam, eyvallah yürüyüş yolunun inşası esnasında o megaboardların oradan elbette sökülmesi gerekiyordu. Ancak gelin görün ki o alanın yapımı tamamlandığı gibi bizim megaboardların yerine şimdi Büyükşehir Belediyesinin billboardları konmuş. Üstelik bizim söktükleri megaboardlarımızı nereye kaldırdıkları da meçhul. Yani Ak Parti eski İzmit Belediye Başkanı Sayın Nevzat Doğan’a tanınan haklar bu günün İzmit Belediye Başkanı Sayın Av. Fatma Kaplan Hürriyet hanımefendiye tanınmadı. Bunun adı ayrımcılık değil de nedir Allah aşkına? Biz bu ayrımcılığın giderek artacağını ve aslında bunları yaşayacağımızı Cumhuriyet Parkı ve Kültür Tepesinin tahsisinde söz verildiği halde uygulanmadığında net bir şekilde gördük. Yıllardır sorgusuz, sualsiz tahsis süreleri yenilenen, uzatılan Ak Partili belediyelere tanınan ayrıcalık kasıtlı olarak İzmit Belediyesine tanınmamıştır.

Diğer belediyeler reklamlarını yapmıyorlar mı?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin İzmit Belediyesine ait megaboardları kaldırdıktan sonra bize iade etmeme sebebi İzmit Belediyesinin orada reklamını yapıyor olmasıymış. Evet İzmit Belediyesi yaptığı işlerin, yapacağı organizasyonların tanıtımlarını kullanıyordu o megaboardlarda. Soru şu ki bizim dışımızdaki Ak Parti belediyeleri acaba kendilerine ait billboardları ne amaçla kullanıyorlar? Onlar kendi reklamlarını yapmıyorlar mı? Kendi organizasyonlarını duyurmuyorlar mı? Ki biz sosyal sorumluluk kapsamında SMA hastası çocuklarımızın duyuru ve ilanlarını da bize iade edilmeyen o megaboardlarda yayınlıyorduk.

Siz salonlara sığmayın, biz gönüllere talibiz

Salonlara sığmamakla övünen şehrin idarecilerine şunu hatırlatmak isteriz ki biz salonlara oynamıyoruz. Kent insanımızın özlediği aktiviteleri, kent insanımızı kucaklayacak, buluşturacak işleri yapmaya devam ederek yüreklere sığmaya çalışıyoruz. Bütün engellemelere rağmen, ben yaptım oldu uygulamalara rağmen İzmit Belediyesi olarak biz vatandaşımızın bize verdiği görevi yerine getirmeye devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.