Paylaş

Kocaeli Aydınlar Ocağı her yıl olduğu gibi bu yıl da 21 Ocak’ta vefat eden üyelerini andı. 1985’te kurulan ve aradan geçen 37 yıl boyunca Aydınlar Ocağı’nın çeşitli kurullarında görev yapan isimlerden vefat edenler Sivil Toplum Merkezi’ndeki toplantıda toplu bir şekilde anıldı. Toplantıya KAO başkanları Süleyman Pekin, Av. Ruhittin Sönmez, Ahsen Okyar ve Dr. İbrahim Kahraman ile üyeler ve vefat eden üyelerin yakınları katıldı. Moderatörlüğünü İdris Türkten’in yaptığı program Diyanet Birlik Sen yöneticilerinden Numan Uysal Hoca’nın Kuran okuması ve Mehmet Ali Karadaşlı Hoca’nın okunan metnin anlamını verip Aydınlar Ocağı’na emek vermiş müteveffa üyelere yönelik hayır duasıyla başladı. Akabinde merhum Av.Beytullah Uslu’nun kızı Şahika Akyüz ile merhumun kardeşi Cemil Uslu tarafından Mehmet Ali Karadaşlı’ya, merhum İbrahim Gençer’in oğlu Selçuk Gençer tarafından da Numan Uysal’a Aydınlar Ocağı’na bu zamana kadarki katkılarından dolayı hatıra plaketi verildi.

Sonrasında yapılan açılış konuşmasında geçen yıl pandemi tedbirleri nedeniyle uzaktan yaptıkları geleneksel anma toplantısının 3’ncüsünü yaptıkları bu ana kadar geçekleştirilen Ocak faaliyetlerinden bahsetti.  Başkan Pekin, https://bit.ly/3I9F0R0 link adresinde slayt akışından isimlerine ve resimlerine ulaşma imkânı bulunan tüm yitirilen mensupları tek tek anarak katılımcılara teşekkür etti. Ardından doktor H.İbrahim Kahraman, mali müşavir Ahsen Okyar, avukat Ruhittin Sönmez, eski belediye başkanı Ali Kahraman, akademisyen Yüksel Korkmaz, avukat Alperen Erdal, uluslararası ilişkilerden yeni mezun Zeynep Gökçen Okyar, İyi Parti İzmit İlçe Sekreteri Cemil Uslu, eğitimci Şahika Uslu Akyüz, Doç. Dr. Tekin Yeken, teknokrat Osman Ölçer, eğitimci Nihal Bilgin söz alarak merhumlarla ilgili duygu ve dostluk dolu hatıralarını anlattılar.

Anma toplantısına konu olan vefat eden üyeler: bürokrat Mehmet Kalyoncuoğlu, nöroloji profesörü Turhan Bayar, avukat Hüseyin Şimşek, mühendis Ali Altunbaş (1988), mühendis Osman Sinanlıoğlu (1995), dahiliye doktoru Ahmet Hasan Şahin (1999), KBB doktoru Seyfi Delilbaşı (1999), kumaşçı Hamit Aykan (2004), sendikacı Özcan Hun (2009), işletmeci Ali Balkaya (2011), müteahhit Kemal Selim (2011), başhekim M. Şefik Postalcıoğlu (2011), mimar Sedat Onaran (2013), avukat Nedret Pınar Erkaya (2004), mühendis Yaşar Şener (2014), avukat Beytullah Uslu (2015), avukat Selim Selami Çakıcı (2017), sigortacı Nihat GÜRER (21 Ocak 2017), mühendis Fevzi İkizoğlu (2018), belediye başkanı İbrahim Gençer (2019), işadamı Kenan Yılmaz (2019). yönetici Mehmet Şenoğlu (2020), eğitimci Mehmet Ali Bilgin, mobilyacı Ali Koç (2020), sendikacı Sabidin Konyalı (2021).

Toplantı lokma tatlısı ikramıyla ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sonlandı.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.