Paylaş
26 Ocak Dünya Gümrük Günü nedeniyle Doğu Marmara Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Yaşar Yaman Ocak ile beraberindeki heyet, Vali Seddar Yavuz ‘u makamında ziyaret ettiler.
Ziyarette; Doğu Marmara Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Yaşar Yaman Ocak, Vali Seddar Yavuz’a il genelinde yapılan çalışmalar ve 26 Ocak Dünya Gümrük Günü nedeniyle düzenlenen etkinlikler hakkında bilgi sunumunda bulunarak, kabullerinden dolayı teşekkür etti.
Gümrüklerimizin ilimiz ve ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sunduğunu belirten Vali Seddar Yavuz; “İlimizde faaliyetlerini sürdüren İzmit, Derince, Dilovası, Gebze ve Körfez Petrokimya Gümrük Müdürlüklerimiz ilimiz ve ülkemiz ekonomisine önemli katkılar sunan birimlerimizin başında geliyor. Ülkemiz ithalatının %23’ü, ihracatının %16’sı, Dış Ticaret Hacminin %20’si ve Gümrüklerindeki vergi tahsilatlarının %23’ünün gerçekleştirildiği ilimizde Türkiye geneli ithalatta en büyük gümrük idaresi Dilovası Gümrük Müdürlüğü ve ikincisi de Derince Gümrük Müdürlüğümüzdür. İhracat alanında ise Ülkemizin en çok ihracat yapılan beşinci gümrük idaresi Derince Gümrük Müdürlüğü ve sekizinci gümrük idaresi ise İzmit Gümrük Müdürlüğümüzdür. Doğu Marmara Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre 2021 yılı içinde ilimizde, 33.553.585.992,00 $ olarak ihracat, 59.189.412.624,00 $ ithalat rakamları kayda geçmiştir. Bu anlamda emeği geçen, özverili bir şekilde çalışmalarını gerçekleştiren herkese teşekkür ediyorum. Ülkemizin gelişmesi, kalkınması ve daha iyi bir noktaya erişmesi için hep birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz.” diyerek, Doğu Marmara Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Yaşar Yaman Ocak ve beraberindeki heyet nezdinde tüm gümrük çalışanlarının “Dünya Gümrük Günü”nü tebrik ederek, başarı dileklerinde bulundu.

Haber

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.